Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marlijn (20) kreeg corona: “God zette mijn leven stil om me een les te leren”

16 april 2021 · Leestijd 4 min

Het leven van Marlijn (20) draait 180 graden als ze corona krijgt. Van een druk studentenleven waarin elk uur is ingevuld met gezelligheid, naar complete isolatie op een kamertje van 11 vierkante meter. Ze wordt letterlijk stilgezet door God. Marlijn: “Er is nu een nieuw verlangen voor God in mij aangewakkerd.”

“Voor corona kon een dag in mijn leven er ongeveer zo uitzien: overdag naar school, daarna wandelen met iemand, avondeten bij een vriendin en ’s avonds ook nog een activiteit van mijn studentenvereniging die eindigde met een borrel tot 2 uur ’s nachts. Ik vind alles en iedereen leuk én ik kan moeilijk ‘nee’ zeggen. Dat kan alleen maar een overvolle agenda als gevolg hebben. Toen de eerste lockdown kwam, werd ik voor het eerst stilgezet door God. Toch werden mijn uren buiten school gevuld door anderen en bleef ik bijna elke avond één op één afspreken met mensen.”

Corona

“Ik denk dat ik corona heb gekregen via de huisgenoot van een vriendin waar ik op bezoek was. Ik liet me testen omdat ik verkouden werd en keelpijn kreeg, maar schrok wel toen die test positief was. Ik woon op kamers, maar was toen toevallig bij mijn ouders waar ik me gelijk terugtrok op mijn kamer. Daar zat ik dan. Ik begon snel zieker te worden: keelpijn, hoofdpijn en constant vermoeid. Als ik ging douchen moest ik halverwege op de grond zitten zodat ik niet zou flauwvallen. Ik dwong mezelf elke dag een ritme te hebben en met mensen te bellen, maar de vier muren van mijn kamer begonnen wel op me af te komen.”

Tijd in God en jezelf investeren is niet alleen heel rustgevend, maar ook super waardevol

Droge periode

“Toen ik opgesloten zat op mijn kamer had ik opeens alle tijd van de wereld. Alle afspraken vielen weg en ook colleges liet ik vallen vanwege de moeheid. De allereerste dag van isolatie begon ik met God en moest ik denken aan een tekst uit Lucas 4. Het is het verhaal van Jezus in de woestijn. Veertig dagen is hij daar alleen met God en gesterkt door de Geest begint hij na die periode aan het werk waarvoor hij naar de aarde was gekomen. Het was alsof God me daar echt stilzette en me liet beseffen dat ik in de ‘droge periode’ waar ik nu in zat, tijd met Hem kon doorbrengen zodat ik daarna gesterkt door de Geest weer de wereld in zou kunnen gaan.”

afbeelding

Dagboek en Bijbel van Marlijn

Chillen met God

“Ik werd elke dag wakker om half 9, ging douchen en daarna tot een uur of twaalf chillen met God. Dat was zo’n fijne tijd! Ik zette worshipmuziek aan op een boxje, sloeg de Bijbel open en schreef in een dagboekje al mijn gedachten en gebeden op. Ik had een keer geen afleidingen of afspraken waar ik op tijd naartoe moest. Ik kreeg door dat tijd in God en jezelf investeren niet alleen heel rustgevend is, maar ook super waardevol.”

Waardevolle stilte

“Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik corona heb gehad. Ik merk dat er een nieuw verlangen is mij is aangewakkerd als het gaat om stille tijd. Dit hoeft niet alleen op je kamer, maar ik wandel ook heel veel met God. Die waardevolle stilte tijdens quarantaine leerde me dat ik beter mijn grenzen aan moet geven en niet altijd mijn agenda zo vol moet plannen. Als mijn agenda rustig is, dan is mijn hoofd dat ook en kan ik bijvoorbeeld veel beter luisteren naar mensen en naar Gods stem. God zette me stil waardoor ik nu meer rust heb en dichter bij hem leef.”

BEAM-redacteur Marlieke had onverwachts ook corona. Lees hier wat ze van die periode heeft geleerd.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡