Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marjolein uit Kamp Van Koningsbrugge: "Ik wil laten zien dat ik geen preutse christen ben"

13 januari 2021 · Leestijd 2 min

Ze werd neergezet als het ‘christelijke, lieve, preutse meisje’ en verliet op eigen initiatief bijna het programma tijdens de eerste aflevering. Marjolein van Loenen (26) is de laatste overgebleven vrouw van Kamp Van Koningsbrugge. Het populaire programma waarin vijftien gewone burgers een van de zwaarste militaire trainingen volgden.

Marjolein doet mee aan het tv-programma Kamp Van Koningsbrugge, waarin vijftien gewone burgers een van de zwaarste militaire training volgen. In het dagelijks leven werkt ze als producttrainer bij een sportwinkel. Maar hoe stoer ze ook is; in het programma wordt ze geportretteerd tot het christelijke, lieve en preutse meisje.

Was je blij met dit ‘hokje’, of vond je het vervelend?
“In het interview in het programma leg je in geuren en kleuren uit wie je bent en vervolgens wordt het natuurlijk ingekort. Dat is logisch. Ik begrijp dat ik overgekomen ben als een lief, schattig meisje, maar ik heb zeker een stoere kant. Ook heb ik zelf gezegd dat ik preuts ben. Bij de eerste opdracht moest je je omkleden en ben ik achter een schuurtje gaan staan. Je kunt me dan preuts noemen, ik noem dat het hebben van normen en waarden. Ik vond het heel gewoon om te vertellen dat ik christen ben. Na afloop van het programma kreeg ik berichtjes van mensen dat ze het tof vonden dat ik dat vertelde. Én iemand zei dat ze niet wisten dat het bij ons thuis zo streng was. Dat was typerend. Je bent gelovig en dus zijn er allemaal regels? Ik ben trots op mijn geloof en heb me er nooit voor geschaamd. En regeltjes ken ik ook niet. Het geloof is een verrijking.”

afbeelding

Lees het volledige interview bij onze collega's van Eva!

Beeld: AVROTROS

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡