Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maartje (17): “Als christen moet je goed voor het milieu zorgen”

21 september 2020 · Leestijd 2 min

Hoe kijken christenen aan tegen vegetarisch zijn? Moet je dat zijn als je in God gelooft? Maartje (17) denkt dat het wel goed zou zijn om als christen vegetariër te worden. In de Denkstofvideo over dit onderwerp geeft ze haar mening.

Moet je als christen vegetariër zijn?

“Ik vond dat eerst onzin, want ik dacht: dat is gewoon je eigen keuze, dus daar moet je geen regeltjes aanhangen. Nu heb ik er wat langer over nagedacht en denk ik dat er wel wat indirecte argumenten zijn om toch vegetariër te worden als christen. Je moet als christen bijvoorbeeld goed voor het milieu zorgen. En de vleesindustrie heeft volgens mij een grote impact op de wereld. De CO2-uitstoot van koeien, bijvoorbeeld, is best wel heftig.”

Wat heeft je doen overhalen?

“Ik ben er gewoon net iets dieper over na gaan denken en heb ik meer op Google gezocht. Ik wilde weten hoe het nou zat met dieren en vlees en wat wij nou eigenlijk eten. Zo kwam ik erachter dat het toch net wat belastender voor de aarde was, dan ik in eerste instantie dacht.”

Ga je zelf dan ook vegetariër worden?

“Nou, ik zou niet helemaal vegetariër willen worden. Wel zou ik minder vlees eten, zodat ik uiteindelijk nog maar één dag in de week vlees eet.”

Kijk hieronder de hele aflevering Denkstof, over de vraag of je als christen vegetariër moet zijn, terug

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡