Ga naar submenu Ga naar zoekveld

LUISTER: Trinity en Roberto Rosso releasen zomers nieuw nummer ‘A Tu Lado’

16 juli 2020 · Leestijd 3 min

Om de zomer dit jaar toch een beetje in huis te halen, sloegen twee bekende christelijke artiesten de handen ineen. Trinity en Roberto Rosso schreven in een maand tijd een nieuw, zomers nummer. “Nu hebben we het, meer dan ooit, nodig om te beseffen dat we niet alleen zijn in deze wereld.”

In slechts vier weken tijd kwam het nieuwe nummer tot stand. En dat begon allemaal bij ons op de redactie! Roberto Rosso en Elbert Smelt (leadzanger van Trinity) liepen elkaar bij de EO tegen het lijf. Het klikte meteen en een samenwerking was snel geboren.

Hoe kwam het nummer tot stand?

“Eerst ben ik gaan kijken of het vet zou zijn om een remix te maken van ‘Ik wens jou’, een bekend nummer van Trinity”, vertelt Roberto. “Uiteindelijk zijn we samengekomen, en ontdekten we dat we toch iets meer tempo wilden en het liefst een nummer in het Spaans.”

“Het is een interessante combinatie”, merkt Elbert op, “Trinity denkt echt als een band, met akoestische instrumenten, terwijl Roberto denkt vanuit de computer. We hebben nu een nummer wat een perfect huwelijk is tussen die twee.”

Muziek maken en schrijven tegelijk, zo is het nummer langzaam ontstaan volgens Niek, drummer van de band. “We hebben het opgeschaafd tot we er allemaal tevreden mee waren. En dat alles in drie weken tijd. We hebben elkaar heel veel gezien. Dat was vooral heel gezellig. We gingen tot in de late uurtjes door. De volgende ochtend waren we allemaal brak.”

Wat hopen jullie met het nummer te bereiken?

“Met teksten als ‘Ik zal je beschermengel zijn’ en ‘Volmaakte liefde verdrijft alle angst’ is dit nummer gericht op mensen zoals onszelf: dit zich soms alleen voelen”, vertelt Elbert. “Mensen die soms bang zijn in deze vreemde tijden. We hopen dat dit nummer als een zonnestraal je dag zal verlichten en je laat weten dat je nooit alleen bent.”

Komen hierna nog meer samenwerkingen?

“Het smaakt zeker weten naar meer! Wij werken niet zomaar met iedereen. We zijn altijd wel op zoek naar een klik. Als die klik er eenmaal is, dan blijven we elkaar vaak ook wel een beetje trouw,” aldus Elbert.

Primeur

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Morgen komt de single pas officieel uit. Maar als je dit leest heb je de echte primeur! Luister het nummer hieronder alvast. Succes met dansen!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡