Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lisa Victoria: “Het laatste liedje van mijn EP schreef ik op mijn 8e”

20 november 2019 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Lisa Manz.

Info

Lisa Victoria Manz is 15 jaar oud en schrijft al liedjes sinds haar 7e. Ze zingt en speelt piano en doet vaak de worship in haar gemeente. In juli is haar eerste EP ‘Into the Light’ uitgekomen. Op deze EP staan vijf zelfgeschreven liedjes, vier Engelse en een Nederlandse.

Hoe omschrijf je je muziek?

“Al mijn liedjes zijn christelijk, omdat Jezus de grootste rol in mijn leven speelt. Het is geschreven in mijn eigen stijl, hoewel het te vergelijken is met sommige andere christelijke artiesten zoals Lauren Daigle en Tauren Wells. Ook Hillsong en Opwekking kun je erin terug horen. Op mijn EP staan onder andere een worshipliedje en een bemoedigingsliedje. Daarnaast staat er ook een lied op dat ik heb geschreven toen ik 8 jaar oud was! Natuurlijk heb ik wel de grammaticale fouten eruit gehaald, haha.”

Wat is de boodschap van je muziek?

“Dit verschilt erg per liedje! Alles is christelijk en geschreven voor Jezus, dus overal zit een boodschap in. De EP heet ‘Into the Light’ en het gaat over Jezus, die ons altijd helpt. Hij trekt ons uit onze eigen moeilijkheden van het duister in het licht. Daar zijn we dichtbij Hem zodat Hij voor ons kan zorgen en Zijn liefde kan laten zien.”

Hoe is je EP tot stand gekomen?

“Ik heb vanaf mijn 10e al de droom om ooit een cd uit te brengen. Ik heb God gezocht en aan Hem gevraagd: ‘Heer, wat wilt u zeggen door deze liederen heen?’ Op basis daarvan heb ik de liederen geschreven en gecomponeerd. Vanuit school heb ik een heel jaar kunnen werken aan mijn EP. Uiteindelijk heb ik afgelopen zomer het release-concert kunnen geven. Dit zie ik echt als zegen van God.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Meer muziek! Ik ben alweer druk aan het schrijven en zou graag meer willen uitbrengen. Ik hoop dat mijn muziek ook door andere gemeenten gebruikt kan worden en dat God door mij heen kan spreken. Met mijn muziek hoop ik mensen te bereiken, zodat ze geraakt worden door mijn muziek. Later zou ik graag de worship in willen gaan. Ik kijk nu naar mogelijkheden om mijn muziek ook op Spotify of iTunes uit te brengen. Dit gaat waarschijnlijk op korte termijn gebeuren!”

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡