Ga naar submenu Ga naar zoekveld

LIJSTJE: 7 bijzondere dingen om te doen op het Bevrijdingsfestival

4 mei 2016 Leestijd 3 min

Of jouw favoriete artiest te bewonderen zijn op het Bevrijdingsfestival bij jou in de buurt weet je natuurlijk allang, dat er ook nog een hele hoop andere leuke dingen te doen zijn weet je na dit lijstje gelukkig ook:

Gratis eten!

'Gratis' en 'eten' zijn twee woorden waar altijd veel mensen blij van worden. Goed nieuws dus dat je morgen door heel Nederland een gratis bordje mee mag prikken, van vrijheidsontbijtjes tot complete diners in het centrum van Amsterdam. Jamjam.

Speeddaten met veteranen

Een relatie zal je er niet aan overhouden, maar je kunt er wel terecht met al je brandende vragen. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen weten waarom iemand in een oorlogsgebied wil werken? Hoe het is om daar te werken, slapen en eten? Hoe het is om je leven op het spel te zetten en iedereen thuis te moeten missen? Nou dan ben je hier aan het goede adres. 

Vrijheidsvuur

Hoewel de voorspellingen morgen goed zijn, weet je het in Nederland maar nooit. Voor het geval het morgen toch ineens koud wordt, verwarm dan je billen en handen boven het vrijheidsvuur! Gooi daarnaast wat marshmallows in je tas en rooster ze boven het vuur, die zijn namelijk ook prima te eten als het wél warm is. 

MensenZoo

Dat aapjes kijken ken je nu wel. Jij bent toe aan een nieuwe uitdaging! Ben jij dus even blij dat je morgen op het Bevrijdingsfestival mensen kunt bekijken. Ze zitten allemaal in een kooi en je hebt toestemming om te vragen hoe het is om bijvoorbeeld een boer op klompen, moeder van tien kinderen, sportfanaat of kattenliefhebber te zijn. En nee, niet voeren!

Silent disco

Iedereen weet inmiddels wel wat een silent disco is en het blijft een pareltje. Geen zin in al dat geschreeuw om je heen? Trek die stoute schoenen aan, zet die koptelefoon op je hoofd en ga lekker in je eentje uit je dak. Wel hopen dat er niemand gek wordt van jouw geschreeuw, maar dat is voor latere zorg, voor nu: WOEHOE COWBOYS EN INDIANEN!!!!! 

Openluchtbioscoop

Stel je wil morgen liever film kijken dan je begeven op zo'n druk evenement maar je twijfelt omdat de weersvoorspellingen wel fantastisch zijn. Nou dan is hier de ideale oplossing! Ga lekker op je dekentje liggen, colaatje erbij en genieten maar van die film. Twee vliegen in één klap. 

Vrijheidsdebat

Heb jij een mening en praat je daar graag over? Doe mee met het vrijheidsdebat! Schrijf je argumenten vast op kaartjes en discussieer je schor. 

Weten of bovenstaande activiteiten te doen zijn bij jou in de buurt? Check het hier.

Afbeelding: Facebook

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕