Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nicole over lhbti+ op de CHE: “Sommigen zien hier voor het eerst een lhbti+’er”

3 augustus 2020 · Leestijd 2 min

In gesprek met OneWorld vertelt Nicole (23), zelf biseksueel en christen, over lhbti+ op de Christelijke Hogeschool Ede. Ze wil informatie delen over lhbti+: “Want de kennis die studenten op de CHE in het begin hebben, is vaak negatief en stereotiep. Sommigen zien hier voor het eerst een lhbti+’er en ontdekken daarna dat we niet van hen verschillen.”

Nicole vertelt op de website van OneWorld over haar eerste gevoelens voor een vrouwelijke klasgenoot. “Ik snapte er niets van, ik viel altijd op mannen en dacht; dit klopt niet! Ik belandde in een zwart gat. Alles wat mij heeft gevormd tot wat ik ben – mijn familie, de kerk, mijn dorp en mijn school – leerde me dat ik dit niet mocht zijn. Door Google en YouTube leerde ik over biseksualiteit, en ik leerde ook dat je meer kan zijn dan enkel lesbisch of homoseksueel.”

Het is aantrekkelijk om terug te reageren met haat

Nadat Nicole uit de kast is gekomen, werd ze geconfronteerd met meningen over lhbti+ christenen. “Als ik word geconfronteerd met haat is het aantrekkelijk om terug te reageren met haat. Maar dat is niet de manier, want zo zorg ik voor nóg meer haat. Dus wanneer iemand zegt: ik kan het niet rijmen met het geloof, ik vind het te ingewikkeld of lastig, dan accepteer ik dat.” Lees het hele interview met Nicole hier.

Beeld: CHE

HolyBe is een nieuw platform voor christelijke lhbti-jongere: ‘Superbelangrijk,’ vind Sanna (28). Lees hier waarom!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡