Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elian: “Lecrae gaf me weer moed om te geloven in Jezus”

20 februari 2020 · Leestijd 3 min

Lecrae is ondertussen bekendgemaakt als één van de hoofdacts van de EO-Jongerendag. Een artiest die de liefde van Jezus op een persoonlijke manier wil verspreiden. Herkenning is hierin is vaak het punt waardoor een nummer extra binnenkomt. Die herkenning vond Elian (17) in het nummer Cry For You van Lecrae en is daardoor weer gaan geloven.

“Toen ik nog klein was, werkten mijn ouders als zendeling in België. Ik was 6 jaar toen mijn vader daar overleed. Sinds die tijd ben ik erg veranderd, raakte in een zware depressie, zat jarenlang vast in het rouwproces en deed eigenlijk niks met God. Ik geloofde wel dat er iets was, maar ik had er niets mee en keerde me er eerder vanaf. Ik luisterde toen al wel veel oude nummers van Lecrae, maar wist die door mijn leeftijd nauwelijks te begrijpen. Het ging me toen meer om de muziek, dan dat hij een christelijke artiest was.”

Door Lecrae besefte ik dat God er altijd al voor mij was

“Twee jaar geleden stuurde een klasgenoot mij het nummer Cry For You. Hij zingt op een gegeven moment ‘I understand the thoughts of suicide that do reside. But when I stop and think about my family, I feel new inside’. In de periode van mijn depressie, herkende ik mijzelf hier erg in. Mijn familie was een van de weinige lichtpuntjes in mijn leven en zij zijn ook de reden geweest dat ik er nog ben. Hij zingt: ‘Satan would love to see my give up and throw up my hands. He say I'm guilty but You say I'm clean’. Dat gaf mij zo veel moed om weer te geloven in Jezus. Want wat er ook gebeurt, ik wist dat Hij er voor mij was. Ik ging weer naar de kerk, ondanks dat dit niet meer hoefde na mijn zestiende verjaardag. Ik voelde dat God mij aanraakte door de liedjes heen. Ze lieten zien dat Hij er altijd al voor mij was. Mijn geloof werd steeds sterker en ik heb toen mijn hart aan Jezus gegeven.”

Cry For You van Lecrae

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Lecrae spreekt in zijn nummers vaak over zijn eigen depressie. Hij doet dat op een manier die voor mij erg aanspreekt. Ik heb ook veel van zijn preken geluisterd en ook hier spreekt hij vol passie over zijn eigen ervaringen. Achteraf zie ik dat God me altijd heeft gedragen en ik zie Hem nu als vader en trooster in mijn leven. Ik zou iedereen aanbevelen Lecrae zijn nummers te luisteren. Niet alleen om de chille sound, maar ook zeker om het verhaal wat hij te vertellen heeft!”

Wil je Lecrae live zien? Dat kan op de EO-Jongerendag! Bestel hier je tickets!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡