Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lecrae: Fris je geheugen op over deze EOJD-artiest

16 mei 2022 · Leestijd 3 min

Het is bijna zover! Nog een paar weken en dan staat Rotterdam Ahoy weer vol enthousiaste jongeren voor de EO-Jongerendag. Eén van de artiesten 11 juni is Lecrae. Wij zijn ontzettend blij om hem te verwelkomen en frissen je geheugen graag even op over wie hij is.

Wie is Lecrae?

De Amerikaanse hiphop-artiest is een grote bekende, zowel in de christelijke muziek scene als daarbuiten. Op jonge leeftijd ontdekt hij zijn talent voor muziek en begint hij met rappen. Hij is gepassioneerd over het delen van zijn verhaal van herstel om anderen te inspireren. 

Het leven van Lecrae was niet altijd makkelijk. Door het gemis van een vaderfiguur in zijn leven is hij opgevoed door zijn moeder in San Diego en Houston. Hij hoopte betekenis en rolmodellen te vinden in hiphop, maar In plaats daarvan vond hij drugs en bendes. Op zijn negentiende kreeg hij een openbaring. Een agent vond drugs in zijn auto, maar liet hem gaan, omdat hij ook een Bijbel had zien liggen. “Ik laat je gaan, als je belooft uit die Bijbel te lezen.” Lecrae besloot vanaf dat moment zijn leven te beteren en gebruikte muziek en God om dat doel te bereiken. 

Zijn muziek

Met verschillende hits op zijn naam zoals ‘Coming in hot’, prijzen waaronder twee Grammy Awards én zijn boek Unashamed waarmee hij een New York Bestselling Author werd, mogen wij Lecrae een ware artiest noemen. Naast zijn passie voor muziek verspreidt hij in zijn liedjes ook het christelijk geloof. Als geen ander weet hij wat de kracht van woorden is.

Coming in Hot

I write what I live (write what I live)
My life in the speaker (life in the speaker)
Openbaring 12:11a En zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam en door het woord van hun getuigenis

Walking on Water

Hey this ain't willpower, it's wheel power
When God's at the wheel, yeah that's the real power
I feel power, so I'm gon' trust that
That's how I persevere, that's how I jump back
The hurricanes never go away
So I'mma stand firm, tell 'em all to blow away
Markus 11:23 Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt.

Identity

I'm not the shoes I wear. I'm not the clothes I buy/
I'm am not the house I live in/ I'm not the car I drive/
I'm not the job I work /You can't define my worth/
By nothing on God's green earth, my identity is found in Christ
2 Korinthe 5:17 Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden

Wil je alvast in de EO-Jongerendag-stemming komen? Klik dan hier om naar de EOJD playlist te gaan.

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡