Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leanne (25) verloor haar pleegbroertje van 14: “Het is een grote troost dat zijn hart is gedoneerd aan een jong meisje”

6 mei 2021 · Leestijd 3 min

Op veertienjarige leeftijd wordt het pleegbroertje van Leanne (25) aangereden. Hij is zwaargewond en wordt twee dagen lang in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden. Daarna overlijdt hij. Van de een op de andere dag verandert haar leven compleet, maar aan één ding blijft ze vasthouden: God.

“We waren dan wel geen bloedverwanten, maar in mijn hart voelt hij als mijn broertje”, vertelt Leanne. “Henk kwam op z’n vierde in het gezin en was een echte sfeermaker.” Ook op Urk, waar ze wonen, sluiten ze hem vanaf het eerste moment in hun harten. Het onverwachte gemis en verdriet dat volgde na het ongeluk was dan ook merkbaar in het hele dorp.

Donor

Leanne: “De grootste droom van Henk was om Mercedesdealer te worden in Den Haag. Hij had zowat iedereen in zijn omgeving al een nieuwe Mercedes beloofd.” Hoewel Henk zijn eigen dromen niet meer kan waarmaken, kunnen vijf anderen dat dankzij zijn orgaandonaties wel. Zijn ouders kozen ervoor om de bruikbare organen te doneren nadat hij overleed. “Het past zo bij wie hij was: altijd aan het geven. Ik ervaar het als een grote troost dat ik weet dat Henks hart doorleeft in dat van een jong meisje. Ik zou haar graag een keer willen ontmoeten.”

Toen de kist zakte begon de zon te schijnen

Knipoog van God

“De wond van Henks verlies zal nooit helemaal genezen, maar Gods Heilige Geest zorgt er wel voor dat de wond verzacht. Tijdens de uitvaart regende het bijvoorbeeld de hele dag. Maar terwijl de kist zakte, scheen het zonnetje. ‘Een knipoog van God’, zei de dominee. Op weg naar huis verscheen er een regenboog aan de hemel. Voor mij was dat een teken van God die zegt: ‘Hij is nu in de hemel en daar heeft hij het goed’.”

Leanne schreef een gedichtenbundel over dit verlies. Meer lezen over Leanne en deze gedichtenbundel? Check dan dit artikel van onze EO-collega’s van Ik Mis Je.

Bron: Ik Mis Je, EO

Wende (12) kreeg een nieuw hart van een donor wat haar leven redde: “Ik zie mijn nieuwe hart echt als een cadeau van God.” Lees hier haar verhaal.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡