Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lavi Frost: "Ik bied een positief en opbouwend alternatief"

1 december 2018 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Lavi Frost.

Info

Chille liedjes met soul, vol gitaarloopjes. Zo omschrijft Lavi Frost haar muziek in dit interview met BEAM. Haar muzikale carrière begon toen ze als vijftienjarige ging zingen in de kerk. Muziek liet haar vanaf dat moment nooit meer los. Een aantal jaar later begon ze eigen nummers te schrijven en op te nemen. Dit jaar kwam haar eerste EP uit met vijf eigen nummers, opgenomen in haar thuisstudio.

Hoe zou je jouw muziek omschrijven?

“Muziek waarbij je kunt ontspannen, waarbij je even alle hectiek van de wereld kunt vergeten. Aan de andere kant hoop ik ook dat mijn muziek mensen uitdaagt om verder te komen in het leven. Ik vind muziek een mooie manier om een boodschap over te brengen. Je kunt iets droog zeggen, maar met een liedje kun je er veel meer gevoel in leggen. Met het nummer ‘Bad Habit’ wordt je als luisteraar aangemoedigd om je slechte gewoontes achter je te laten. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ze het een mooi nummer vinden en dat het hen echt helpt met slechte gewoontes. Dat had ik niet kunnen bereiken met alleen woorden.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat drijft jou om muziek te maken?

“Het is gewoon heel leuk! Ik houd ervan om muziek te maken, het maakt me heel vrolijk. Lekker creatief bezig zijn en daar ook nog eens andere mensen blij mee maken. Ik vind het belangrijk om positieve, opbouwende muziek te maken. Om een tegengeluid te laten horen tegen liedjes als “Ik ben dom, lomp en famous”. In mijn muziek wil ik graag open en eerlijk zijn over bepaalde zwaktes die ik heb, dingen die ik moeilijk vind. Ik wil geen masker op hebben.”

Welke rol speelt geloof in jouw muziek?

“Ik houd ontzettend veel van Jezus! Dat komt, hoop ik, naar voren in alles wat ik doe. Ik ben geïnspireerd door de waarheid en ik geloof dat Jezus de waarheid is. Het is mijn doel om zoveel mogelijk van die waarheid in mijn muziek te leggen. Dat is een mooie manier om mensen te inspireren om kennis te maken met de mooie dingen van God.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Nog meer muziek maken! Er ligt al een nummer op de plank, die komt aan het begin van het nieuwe jaar uit, als iedereen uitgepuft is van de feestdagen. Er komen ook een muziekvideo en een documentaire aan.

Het lijkt me leuk om ooit met een band live te spelen, maar daar ben ik nu nog niet mee bezig. Ik heb een aantal huiskamerconcerten gedaan, 1 december speel ik er weer één (helaas kun je daar niet heen!). Wie weet in de toekomst meer!”

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Tijmen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡