Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lauren Daigle vastte 21 dagen van social media: “Ik ben er klaar mee”

28 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Als een soort sociaal experiment besloot zangeres Lauren Daigle drie weken te stoppen met social media. In een IGTV-video deelt ze haar ervaringen.

Toen de zangeres na drie weken haar social media accounts weer opende, werd ze geconfronteerd met een naar gevoel. Een paar posts waren genoeg om zich de hele dag af te vragen wat ze allemaal had gemist. “Na die ervaring had ik zoiets van: ik ben er klaar mee. Ik wil niet constant vergelijken hoe ik mijn tijd besteed en hoe anderen dat doen.”  

Tekst loopt door onder video: 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vergelijken

“Vergelijken kan op heel veel manieren fantastisch zijn. Het kan je ertoe aanzetten de beste versie van jezelf te worden, als je het op een gezonde manier doet. Het kan geweldige competitie opleveren in bijvoorbeeld sport. Maar vergelijken kan super gevaarlijk zijn als het je identiteit betreft.” Lauren Daigle vertelt bovendien dat ze zichzelf niet zag als iemand die zich helemaal kon verliezen in social media. Maar: “Vijf minuten op social media verandert altijd in 45 minuten … En dan besef je dat zóveel van je dag wordt opgeslokt door scrollen en swipen.”

Hoe het leven bedoeld is

De zangeres concludeert dat social media haar niet opleverde wat zij belangrijk vindt in het leven. “Het bracht alleen maar ongezonde vergelijking over hoe ik mijn tijd besteed.” Ze legt uit hoe het haar het gevoel gaf van alles te missen, terwijl ze – offline – óók die leuke dingen deed die anderen online deelden. “Ik heb vrienden geobserveerd die geen social media hebben en gekeken hoe zij dagelijks keuzes maken. Ze stralen vrijheid uit! Het achtergrondgeluid van ‘wat doet de rest?’ is er niet. En dat vind ik supervet. Ik denk dat dat is hoe het leven bedoeld is.” Lauren sluit af met de mededeling minder actief te worden op social media. “Tenzij het is om even ‘hoi’ te zeggen!”    

Lees ook: 7 dingen die christenen meer moeten doen op social media

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡