Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lauren Daigle kon bekendheid niet aan: “Ik verstopte me voor fans”

18 mei 2020 · Leestijd 3 min

Lauren Daigle, onder andere bekend van het nummer ‘You say’, heeft het afgelopen jaar flink meer aanzien en bekendheid gekregen, en dat niet alleen in de muziekwereld. Toch vertelt ze in een interview met het Amerikaanse magazine “Revelant” dat haar snelgroeiende bekendheid haar wel eens teveel werd.

In één jaar tijd ging Lauren van ‘opkomende artiest’ naar ‘beroemdheid’. Heel veel mensen luisterden plotseling naar haar muziek en Lauren kon niet meer onopgemerkt over straat. Voor een lange tijd vond Lauren dit oké, ze was erg sociaal aangelegd en vond de aandacht die ze kreeg helemaal niet zo erg.  

Ik sta gepassioneerd in het leven, mensen zeggen dat ik soms wel eens wat extreem kan zijn.

Grenzen

Lauren was aan het toeren, fans aan het ontmoeten en ze deed heel erg haar best om te wennen aan haar nieuwe leven en alle nieuwe dingen die er om haar heen gebeurden. Op hetzelfde moment wilde ze ook in haar muziek een boodschap meegeven, en haar hart geven aan de mensen die ernaar luisterden. In al die drukte ging het mis. Lauren overschreed haar grenzen, de dingen waar ze normaal van genoot, vond ze op eens niet meer leuk. Ze begon zichzelf op te sluiten in badkamers om zo maar te ontkomen aan nog een gesprek met een fan. Lauren die normaal met ieder persoon een gesprek kon voeren, wist niet wat er met haar aan de hand was.

God

 “Mijn muziekcarrière ging te snel,” vertelt Lauren. “Ik was op het punt van een complete burn-out. Op dat moment zei ik tegen mezelf dat ik niet meer verder wilde, maar dan sprak ik mezelf ook direct weer tegen. Muziek betekent te veel voor me om het achter me te laten. Ik wist niet wat ik moest doen, ik had het gevoel dat ik gered moest worden.” En in alle chaos verloor Lauren zichzelf uit het oog. En daar in de chaos ontmoette God haar. “Ik deed heel erg mijn best om thuis te vinden, mezelf weer terug te vinden, maar ik was er nog steeds. Mijn omgeving was veranderd, maar dat betekende niet dat ik diep van binnen was veranderd. God heeft een manier om jezelf weer te laten herinneren wie je bent en wat je kan. Mijn leven voelde een lange tijd als een optische illusie, wanneer je dichtbij staat kun je niet echt duidelijk krijgen wat het is, maar wanneer je een paar passen terugneemt, zie je dat wat al de hele tijd voor je lag. En dan kom je erachter dat je helemaal niet zo verloren bent als je denkt.”

Foto: Lauren Daigle Instagram

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡