Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Larissa (16): “ik bid en lees de Bijbel, maar God voel ik niet”

11 februari 2021 · Leestijd 3 min

Sinds Larissa (16) niet meer naar de kerk kan heeft ze het gevoel dat ze maar weinig van God ervaart. “Ik bid, lees de Bijbel en zing veel; waarom voel ik dan niks van God?” Op Instagram - @EOBEAM - vragen wij jullie weleens om een bidpunt te sturen, zodat we met de hele BEAM-community voor iemand kunnen bidden. Deze keer vroeg Larissa ons om voor de relatie tussen haar en God te bidden.

Larissa weet dat God bestaat, ze heeft Hem namelijk al eens gevonden. Dit gebeurde tijdens een heel bijzonder gebed dat voor haar gebeden werd op een tienerkamp. “Er kwam daar een vrouw naar me toe die graag voor mij wilde bidden. Ik voelde God toen zo dichtbij en besloot op dat moment om helemaal voor Hem te gaan.”

Tekst gaat verder onder de foto

afbeelding

Inspireren kun je leren

Een paar maanden later liet ze zich dopen en werd ze actief bij het tienerwerk in haar kerk. “Ik durfde andere mensen mee te nemen naar mijn kerk, zoals mijn vriendinnen die niet geloven. Sommigen komen nu nog steeds naar de kerk, dat is echt heel gaaf! Doordat ik graag over het geloof praat en niet bang ben om mensen mee te nemen naar de kerk, hoop ik andere tieners te inspireren om hetzelfde te doen.”

Het leek wel alsof God samen met mijn vrienden uit mijn leven weg was gegaan

Op zoek naar God

En toen kwam ome COVID om de hoek kijken en gooide roet in het eten. Samenkomen werd verboden, en daardoor stopte dus ook de tienergroep waar Larissa zoveel aan had. “Het leek wel alsof God samen met mijn vrienden uit mijn leven weg was gegaan. Zoals ik God voorheen heel dichtbij had gevoeld, voelde Hij nu heel ver weg. Ik bid, lees de Bijbel, zing mee met worship, maar God blijft ver weg terwijl er in Mattheus 7:7 staat: ‘zoek en u zult vinden’.”

Lets pray

Larissa hoopt dat jullie mee willen bidden met haar dat ze God opnieuw mag vinden. “Ik wil weer opnieuw een inspiratiebron worden voor tieners, maar hoe kan dat als ik zelf niet sterk in mijn geloof sta? Ik hoop dat God zich snel laat vinden als anderen met mij meebidden.”

Larissa is niet de enige die God niet altijd ervaart. Lees hier de column van Hilke en hoe zij hier rust in heeft gevonden.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡