Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kyle Carpenter stopte een granaat met zijn lichaam

24 januari 2018 Leestijd 2 min

Wij vertellen jou graag de verhalen van inspirerende helden die alles over hebben voor een ander. Christelijk of niet, deze mensen hebben 'heb je naaste lief als jezelf' heel erg goed begrepen! We stellen je graag voor aan Kyle Carpenter.

Het verhaal van Kyle Carpenter
Kyle was 20 jaar toen hij in 2009 door de Verenigde Staten als marinier uitgezonden werd naar Afghanistan. Op 21 november 2010 ging het helemaal mis toen hij met zijn team in een klein dorpje in gevecht raakte met de Taliban. Er ontplofte dichtbij hen een granaat. Kyle sprong er bovenop om zijn collega Nick te beschermen. Kyle was toen 21 jaar oud.

Het is hoogst uitzonderlijk dat iemand dit overleeft. Kyle鈥檚 hartslag was na dit ongeluk tot drie keer toe weg, maar elke keer kwam hij weer terug. Drie jaar lang verbleef hij in ziekenhuizen, want zijn lichaam had een geweldige klap gehad.

Kyle bij David Letterman

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De eerste minuut van deze video heeft David Letterman nodig om alle verwondingen van Kyle op te noemen. Zelf blijft Kyle positief, ook als David de 30(!) gebroken botten in zijn arm benoemt: “Yeah, I’ve always been an overachiever.” Zijn hele gezicht is gerestaureerd en in 2014 ontving hij de hoogste medaille in de Verenigde Staten, the Medal of Honor.

Uitreiking Medal Of Honor

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zelf zegt hij zich niets meer van het voorval te kunnen herinneren en spreekt hij vooral dankbaarheid uit naar de medici die hem in die drie jaar ontzettend hebben geholpen. Hij kon door zijn verwondingen niet verder in het leger en studeert nu International Studies aan de universiteit van South Carolina.

Elke week verschijnt er een held op onze site. Ken jij een held waarvan we het niet kunnen maken om hem of haar over te slaan? Laat het ons weten via mail (beamredactie@eo.nl) of WhatsApp (0683673700). 

Afbeelding: United States Marine Corps

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕