Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Klein als mieren

23 april 2017 · Leestijd 3 min

Vorige week was ik voor mijn werk bij het ministerie van Veiligheid en Justitie op de 36e verdieping in Den Haag. Ik genoot van het uitzicht zo hoog boven de stad. Het was helder weer. Al die mooie huisjes, kantoren en andere gebouwen onder mij. Ik zag Delft en het Westland met alle kernen en kerken. In de verte lag het havengebied en de skyline van Rotterdam. Ik deed een nieuwe ontdekking: Hoeveel meer zou God genieten als hij naar ons kijkt?

Klein als mieren, nee, niet groter dan zandkorrels

Als je zo hoog boven de mensen op straat en je naar beneden kijkt, lijkt net een kolonie mieren hoe ze bewegen, zo klein. Op zo’n moment voel ik mij ook klein en kwetsbaar. Tegelijk voel ik een trots, wat knap dat wij zulke grote mooie gebouwen kunnen maken terwijl wij zo klein zijn. En dan zijn dit vergeleken met de skyline van New York of Dubai nog kleine gebouwtjes. Ik moest denken aan een lied dat een vriend van mij schreef: God is blij als Hij jou ziet, Hij doet een dansje en geniet.
God is blij als Hij jou ziet, honderd complimentjes als Hij jou ziet…
Want dat doet de Vader, de Vader die geniet, als Hij jou ziet. God ziet jou
Zelf ben ik niet meer dan één van die vele kinderen van die Vader op deze aarde. Zoals ik mocht genieten van de mooie dingen die mensen hebben gemaakt, zo geniet God ook van alles wat Hij heeft geschapen. Hij kijkt elke dag naar beneden, genietend van al Zijn kinderen. Wat houdt Hij van die vrouw die daar loopt! (Johannes 15:9) En moet je die kinderen daar zien spelen, wat heeft Hij ze mooi gemaakt! (Psalm 139:14). Wat is Hij trots. Ik kijk omhoog, dankbaar, omdat ik besef dat Papa van mij geniet. Hij geniet van mij omdat ik mooi en waardevol ben. Hij neemt de tijd om naar mij, jou te kijken. Wat goed gaat, wat mislukt, hoe je een oplossing probeert te vinden, hoe je worstelt. God geniet, hij kijkt naar jou en ziet Jezus.  Zie jij Jezus?
We hebben net Pasen gevierd. Hét moment waarop we extra stil bij wat Jezus heeft gedaan, zodat de Vader de perfecte Jezus ziet als Hij naar jou kijkt. Jezus hield genoeg van jou om bespot, gemarteld en gedood te worden. En hijoverwon de dood zodat Hij voor eeuwig met ons kan delen in onze vergeving, genezing en troost. Verstop je dus niet, maar laat je zien zoals Jezus zich liet zien. Kijk omhoog en accepteer zijn prachtige aanbod. Laat los zodat je Hem vast kan pakken. Als ik dat uit Johannes 15:9-12 samenvat: Heb elkaar lief en wordt vervuld met vreugde. Jezus ziet jou, zie jij Jezus? Bijbeltijger Arjen Veerman (20) studeert bestuurskunde. Zijn grootste droom is dat de overheid en politiek actief gaan bidden. Hij houdt veel van Jezus, familie, vrienden maar ook van jou, mooi mens!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡