Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kinga’s kinderen treden in hun moeders voetsporen: “Als je die koppies ziet zingen, dan zie je kleine stukjes Kinga”

8 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Het was de wens van Kinga Bán toen ze stierf: dat haar kinderen omringt blijven met muziek. De bandleden van Trinity beloofden haar dat ze dat zouden doen. Dit najaar lossen ze de belofte in: Ike (13), Liva (11) en Kene (9) staan met hen op het podium!

De kinderen van Kinga Bàn hebben een eigen nummer geschreven, dat ze tijdens hun optreden zullen zingen. Het wordt een mooi, emotioneel herinneringsmoment aan hun moeder. Elbert Smelt: “Het betekent een continuering van de magic die ik altijd met Kinga had op het podium. Want als je die koppies ziet zingen, dan zie je echt kleine stukjes Kinga, dat kan ik je verzekeren.” Met haar kinderen zal er weer iets van Kinga terugkeren op het podium. 

Tussen de familie van Kinga Bàn en de bandleden van Trinity bestaat een hechte vriendschap, wat haast een soort familiegevoel is geworden. Elbert heeft met het overlijden van Kinga ook een stukje verantwoordelijkheid voor haar kinderen op zich genomen. Elbert: “Ik los hiermee een belofte in aan Kinga dat ik haar kinderen zou blijven omgeven met muziek. Dat stukje opvoeding kon zij niet doorzetten.” Zo blijft de nagedachtenis aan Kinga levend in de liedjes en de aanwezigheid van haar kinderen. En ook in de nieuwe generatie leeft Kinga voort – Elbert vernoemde zijn jongste zoon naar de overleden zangeres: Jesse King Smelt. 

Eerder al brachten de kinderen een album uit: Wij. Samen!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees het hele interview met Elbert Smelt op CIP.

Geschreven door

Francis

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡