Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kim Kardashian geeft gigantisch geldbedrag aan Armeense slachtoffers

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De landen Armenië en Azerbeidzjan zijn met elkaar in conflict. Het conflict gaat over de regio Nagorno-Karabach. Dit is een gebied in Azerbeidzjan, maar er wonen veel mensen uit Armenië. Kim Kardashian gaf een miljoen euro steun en ook Gor Khatchikyan (spreekt regelmatig bij BEAM Kerkdienst) maakt zich zorgen. Er zijn inmiddels meer dan 100 slachtoffers gevallen. Lees hier meer over het conflict en de steun die uit allerlei hoeken komt.

Azerbeidzjan en Armenië liggen op de wereldkaart rechtsboven Turkije. Tot 1991 waren allebei deze landen deel van één groot land: de Sovjet-Unie. Toen Armenië hieruit stapte, ging het economisch erg slecht. Dit kwam door boze buurlanden die hun handel blokkeerden. Ontzettend veel Armeniërs besloten hun land te ontvluchten, onder andere spoedeisende hulp arts Gor Khatchikyan. Hij vindt het verschrikkelijk om te zien dat de strijd over dat ene gebied nu weer zo ontzettend oplaait.

Mijn volk wordt onrecht aangedaan

Gor: "Wat er met mijn volk gebeurt, dat is onrecht. Er wordt hen onrecht aangedaan. De situatie is schrijnend en zorgelijk. De bombardementen gaan onverminderd door. Armenië heeft heel veel doden en er wordt om veel vrijwilligers gevraagd. Ik geloof dat God de situatie daar onder controle heeft, maar dat Hij wel mensen gebruikt om in te grijpen. Wat doen wij als we geconfronteerd worden met lijden? Hoe kan ik spreken voor hen die stuurloos zijn? Hier wil ik het komende zondag 18 oktober tijdens de BEAM Kerkdient met je over hebben."

Ook komt er steun voor Armenië vanuit de Verenigde Staten. Kim Kardashian heeft Armeense roots en geeft via Instagram aandacht aan dit conflict:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je meer informatie over dit conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan? Lees hier een wat uitgebreider artikel van NU.nl. Ben je benieuwd naar wat Gor Khatchikyan vertelt over onrecht en recht doen? Kijk dan zondag 18 oktober om 11 uur op NPO 2 of youtube.com/eobeam naar de BEAM Kerkdienst. 

Beeld: ANP en Instagram

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡