Ga naar submenu Ga naar zoekveld

KEN JE DEZE NOG: Jumpstyle

12 maart 2018 · Leestijd 2 min

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze (christelijke) kindertijd. Van zingen met Elly en Rikkert tot de pepermuntrollen uit elkaar scheuren in de kerk: alles komt voorbij. Deze week: Zet de hardstyle aan en jumpen maar!

Jumpstyle

Ineens was jumpen een fenomeen. Iedereen deed en kon het. De schoolpleinen stonden vol met jumpers. Alle jongens en meisjes wilden laten zien welke moves zij onder de knie hadden.  De bekende moves zijn: de basis move, de duojump met zijn tweeën of meerdere tegelijk jumpen, de skimove, de hardjump en freestyle.

Leer met deze video jumpstyle

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Jumpstyle startte in 1997 in België. Rond 2003 werd jumpstyle verspreid in Europa nadat het in Duitsland verschillende veranderingen had ondergaan. In 2007 werd jumpstyle enorm populair. Videoclips van Scooter’s leidde tot grote hits. Vandaag de dag zijn er nog enkele radiostations met Jumpstyle zoals JumpSation.FM. Jumpstyle-invloeden werden ook met andere genres gemixt. The Partsquad heeft dit onder andere gedaan met het nummer ‘Orginal Don’.

Kan jij nog jumpen? Wil je onze skills zien? Volg ons op Instagram (EOBEAM).  

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡