Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Kan ik met een jongen zoenen als ik met vriendinnen uitga?'

11 augustus 2016 · Leestijd 2 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes en beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma's van BEAMers over seks, relaties en vriendschap aan jou voor, zodat jij je tips kunt delen.

Maartje: "Ik was samen met een groepje vriendinnen aan het stappen. We waren flink aangeschoten. Die nacht had ik als enige sjans en zoende ik met een jongen. Is dat erg? Want het voelde alsof ik mijn vriendinnen in de steek liet. Wat vinden jullie?"

Kimberly

“Ik denk eigenlijk dat het niet zo erg is. Hebben je vriendinnen er wat over gezegd? Zo niet, dan zou ik me er al eigenlijk helemaal geen zorgen over maken.”

Thomas
“Is dat überhaupt iets wat je moet doen? Zo lukraak met jongens zoenen? Maar om op jou vraag terug te komen: nee, ik denk niet dat het erg is. De volgende keer heb jij geen geluk met sjans, maar één van je andere vriendinnen wel. Dus dat zal wel loslopen.”

Irene
“Nee dat is niet erg. De beurt van de vriendinnen komt ook nog wel.”

Essie
“Ik denk niet dat het erg is als je tijd maakt voor je vriendje. Maar ik weet niet zo goed of ik het ermee eens ben dat je aangeschoten was...”

Julia
"Nee het is jouw keuze. Vrienden kunnen soms raar doen, maar praat er met hun over.”

Wat zouden jullie Maartje antwoorden? Laat het weten in de reacties hieronder!
Heb jij ook een vraag over de liefde? Stuur hem (anoniem) in via beam@eo.nl!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡