Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Justin Bieber: ‘Aanbid mij alsjeblieft niet!’

8 maart 2016 · Leestijd 2 min

Als wereldwijd miljoenen mensen in vervoering raken wanneer ze je zien, doet dat nogal wat met je zelfbeeld. Arrogantie en zelfverheerlijking liggen dan op de loer, dat begrijpt Justin Bieber als de beste. Maar ook voor zijn fans is het niet verstandig om Bieber te aanbidden, zo waarschuwt Bieber zelf.

We leven in een cultuur waarin celebrities soms als goden worden behandeld. Fans – waaronder ‘Beliebers’ – lijken hen wel te aanbidden en hebben alles voor ze over.

Justin Bieber weet hoe het voelt om aanbeden te worden, maar waarschuwt zijn fans voor het gevaar van een mens zoals hij te idealiseren: “Je moet niet in mij geloven en al je hoop op mij bouwen. Want ik zal je iedere keer weer teleurstellen. Ja, dat vind ik ook een enge gedachte. Maar ik wil dat mijn fans weten dat ik niet degene ben die hun problemen kan oplossen. Ik ben niet die hogere kracht en dat zal ik ook nooit zijn. Ik heb zoveel fouten gemaakt en zal nooit perfect zijn. Ik wil dat mensen weten dat het gevaarlijk is om andere mensen te aanbidden. Daar zijn wij niet voor bedoeld.”

Leven als Jezus

Afgelopen herfst vertelde Justin nog uitgebreid over zijn ‘herontdekking’ van zijn geloof. “Ik wil leven als Jezus. Niet zijn als Jezus, want dat kan ik niet. Jezus gaf een ‘awesome’ voorbeeld van hoe wij voor anderen kunnen leven.”

Justin is ook open over zijn tekortkomingen als mens. “Soms, als ik alleen ben, vind ik mijzelf een verschrikkelijk mens. Ik doe nog altijd domme dingen, maar voel nu ik meer met geloof bezig ben wel hoop. Het geeft mij een veilig gevoel, het gevoel dat ik gewild en geliefd ben. Een gevoel wat een ander mens mij maar tot op zekere hoogte kan geven.”

Lees nu: Justin Bieber houdt van Jezus, maar niet iedereen gelooft dat

Of: Justin Bieber laat zien dat geloven cool is

Bron: Relevant

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡