Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jurrien: “De generatie van mijn kinderen heeft de EO-Jongerendag meer dan ooit nodig”

19 september 2022 · Leestijd 3 min

Dat de EO-Jongerendag een feest voor tieners is, kunnen wij met liefde beamen. En wie heeft er beter zicht op de jeugd dan hun eigen ouders? Wij spraken vaders en moeders over het belang van de EO-Jongerendag. Ook Jurrien, zijn zoon Marc Floor trad tijdens de EO-Jongerendag op, en twee andere kinderen waren aanwezig. “Het bevestigt: ze zijn niet alleen.”

“Op mijn zestiende ging ik voor het eerst naar de EO-Jongerendag. Ik kwam uit een vrij degelijke kerk, dus dit was wel even wat anders. Het was dat bekende kippenvelmoment, zoveel gelovige leeftijdsgenootjes op één plek. Ik weet zelfs het thema nog: ‘Making the difference’. Zien dat je niet alleen bent met je geloof. De huidige generatie tieners heeft dat meer dan ooit nodig. Ze zien en horen veel meer dan ik vroeger. Ze zijn zich daarom nog sterker bewust van hoeveel ellende en gebrokenheid er is in de wereld. Daarom is het belangrijk dat de EO-Jongerendag er is: een plek waar ze leren met nieuwe moed naar de toekomst te kijken. Daar is de EO-Jongerendag perfect voor. Het is niet zo serieus als in de kerk, maar juist heel feestelijk. Tegelijk is het geen slappe hap, thema's die nu relevant zijn worden besproken en de waarheid van Gods Woord wordt doorgegeven aan de tieners. Voor Marc Floor was het daarom ook heel mooi om daar op te treden. Hij kon zijn talent voor een diepere laag inzetten.

In deze tijd lijken veel mensen te doen alsof God niet bestaat. Als je dan met 15.000 jongeren staat te zingen over Gods trouw, is dat extra bijzonder. Het is zowel voor mijn kinderen als de rest van de jongeren heel inspirerend en bemoedigend. 

Ik vind het mooi om te zien hoe natuurlijk mijn kinderen omgaan met het geloof. Ze zien God echt als hun Schepper. En natuurlijk worstelen ze ook met bepaalde thema’s: ouders van vriendjes die gaan scheiden bijvoorbeeld. De EO-Jongerendag is dan een extra bemoediging dat God erbij is, ook in tijden van verdriet en pijn. Ze zijn niet alleen!”

José (48): “Ik zou willen dat tieners hun hele leven de EO-Jongerendag ervaren”

Lees ook over:

José (48): “Ik zou willen dat tieners hun hele leven de EO-Jongerendag ervaren”

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡