Ga naar submenu Ga naar zoekveld

José (48): “Ik zou willen dat tieners hun hele leven de EO-Jongerendag ervaren”

5 september 2022 · Leestijd 2 min

Dat de EO-Jongerendag een feest voor tieners is, kunnen wij met liefde beamen. En wie heeft er beter zicht op de jeugd dan hun eigen ouders? Wij spraken vaders en moeders over het belang van de EO-Jongerendag. “Het maakt geloven groot en dichtbij in plaats van ontastbaar en ingewikkeld.”

“Ik wist dat de EO-Jongerendag bestond, maar was er zelf nooit geweest. Dit jaar was de eerste keer, samen met mijn 15-jarige dochter. Ik voelde meteen de enorme connectie tussen de 15.000 jongeren in de zaal. Je ziet dan ook heel goed: muziek verbindt in geloof. Ik zou rapper Lecrae als 48-jarige zelf niet bellen voor een feestje, maar Ahoy sprong bijna uit zijn voegen. Hoe mooi is dat? Mijn dochter vond het fantastisch. Schor, blij en moe ging ze naar huis. Ze vond het vooral mooi hoe mensen zich uitspraken over Jezus, over hun geloof. Ze is zelf een stillere gelover, maar ik zag haar genieten.

De EO-Jongerendag moet zeker blijven bestaan, het is zo waardevol voor christelijke tieners. Voor pubers is het geloof ingewikkeld, ontastbaar. Op een dag als de EO-Jongerendag is dat ineens heel groot, dichtbij en ‘makkelijk’. Het golft over je heen en je ziet dat het hen in het hart raakt. Het maakt even niet uit van welke kerk je komt, iedereen is samen één. 

Tieners worstelen overal mee in de pubertijd, met zichzelf, met hun omgeving en zeker ook met het geloof. Op die leeftijd komt het moment dat ze gaan nadenken: ‘Wat is geloof eigenlijk, geloof ik het wel?’ Daarin zijn dit soort dagen zo belangrijk. Ik gun het hun dat ze daar kracht uit halen om te blijven geloven en hun hoop op God te vestigen. Als het aan mij lag, zouden tieners hun hele leven de EO-Jongerendag ervaren.”

Ben jij het eens met José? Doneer dan nu via de pagina hieronder. 

Steun de EO-Jongerendag 2023

Lees ook over:

Steun de EO-Jongerendag 2023

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡