Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Juliette: “Ik wil minder telefoon en meer God”

6 maart 2019 · Leestijd 3 min

De veertigdagentijd is weer aangebroken! Tijd om te vasten. Wij vroegen BEAM’ers op welke bijzondere manier zij deze veertig dagen door willen komen. Julliette (15) vertelt over haar plan om te vasten van haar telefoon.

“Het begon met een dat ik van iets wilde vasten, alleen wist ik nog niet van wat. Met mijn jeugdvereniging hadden we het over vasten. Het eerste wat in me op kwam was vasten van mijn telefoon. Veertig dagen geen telefoon, niet voor sociale media maar ook niet om te bellen. Wat iedereen tegen me zei? ‘Dat gaat je sowieso niet lukken!’.”

Wat komt hiervoor in de plek?

"Ik zit nu gemiddeld zes uur per dag op mijn telefoon. Door dit veertig dagen niet te gebruiken hoop ik dichter bij God te komen. Ik ga namelijk van de uren die ik nu over heb minimaal een uur per dag uit mijn Bijbel lezen. 

Ik ben bang dat ik me snel ga vervelen. Normaal pak ik mijn telefoon als ik me even verveel, nu zal ik iets anders moeten verzinnen. Om de tijd te vullen en mijn creativiteit weer te gebruiken, heb ik verschillende tekenboeken gekocht. Dat samen met een uur Bijbellezen vult mijn dag aardig op.”

Hoe ga je dit volhouden?

“Mijn telefoon gaat op school in het kluisje van een vriendin. Zo kan ik er zelf niet bij, anders zou ik het waarschijnlijk niet veertig dagen volhouden. Nu zorg ik dat ik geen keuze heb en gewoon niet bij mijn telefoon kan. Ik gebruik nog wel mijn laptop, ook voor school en huiswerk. Zo kan ik alsnog wel in contact komen met mensen. Gelukkig woon ik in een dorp waar ik gewoon bij mensen langs kan lopen om een kopje thee te doen.”

“Ik wil niet alleen voor mezelf iets uit deze veertig dagen halen. Ik wil iedere dag een kaartje naar iemand sturen. De ene keer zal dit een vriendin zijn, de andere keer een oudere uit de kerk. Ik wil die mensen bemoedigen met een mooie Bijbeltekst.”

Wat wil je bereiken (of niet bereiken, HA) zonder telefoon?

“Ik wil geen sociale druk meer ervaren. Nu maak ik me druk over hoeveel likes ik krijg op Instagram, terwijl het natuurlijk helemaal niks uit maakt hoeveel mensen mijn foto dubbel-klikken. Ik hoop dat ik na de veertig dagen meer sociaal bezig ben dan met sociale media. Ik wil minder afhankelijk zijn van mijn telefoon. Veertig dagen zonder telefoon is dan een goed begin. Ik hoop dat ik na veertig dagen minder met mijn telefoon bezig ben en meer met God.”

Ga jij ook vasten, en kan je wel wat extra motivatie gebruiken? App ‘INSPIRATIE AAN’ naar 06 83673700, en wij sturen je elke dag een inspirerend appje! Lees er hier meer over.

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡