Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joris en Maartje (17) organiseren festival voor christelijke jongeren: “Deel je twijfels!”

4 december 2019 · Leestijd 3 min

Bestaat God echt? Is er bewijs dat Jezus heeft bestaan? Allemaal vragen die helemaal logisch zijn om in je hoofd te hebben én lastig zijn om te beantwoorden. Joris en Maartje (17) gaan daarom een festival in de kerk organiseren: NEED FOR PROOF. Aan BEAM vertelt Joris over het evenement!

Waarom willen jullie dit festival organiseren?

“Om ons heen merken Maartje en ik dat veel vrienden behoefte hebben aan bewijs en bevestiging. Dit kan te maken hebben met veel verschillende onderwerpen, van geloof tot school. Er zijn veel onbeantwoorde vragen die onzekerheden kunnen veroorzaken, zoals ‘Hoor ik wel bij mijn vriendengroep?’ of ‘Zijn mijn schoolresultaten goed genoeg?’. Op de vragen waarmee we worstelen, willen we vaak harde bewijzen zien als antwoord, maar die antwoorden krijgen we niet altijd. Tijdens het festival NEED FOR PROOF willen we jongeren stimuleren om hierover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan over hoe zij dit ervaren in hun dagelijks leven.”

Waarom vinden jullie dit onderwerp belangrijk?

“Onze generatie is opgegroeid met smartphones, social media en fake news. We zien online zoveel voorbijkomen dat we niet alles snel geloven zonder bewijzen. Tegelijkertijd zijn we bang om het allemaal te missen, Fear Of Missing Out. We willen alles doen, alles meemaken en alles zien. Dat gaat samen met veel sociale druk. Er wordt constant gezocht naar bevestiging. Dit kan heel erg lastig zijn, omdat er niet altijd bevestiging of bewijzen gevonden kunnen worden. Dit onderwerp willen we graag onder de aandacht brengen, zodat jongeren zich hiervan bewust worden.”

Wat gaat er gebeuren op het festival?

“Maartje en ik hopen dat jongeren met elkaar in gesprek gaan en zich veilig voelen om hun eigen ervaringen en twijfels te delen. We geven geen antwoorden, dat kunnen we niet en daar is het festival niet voor bedoeld. Het doel is dat jongeren elkaar kunnen helpen om met hun onbeantwoorde vragen om te gaan. Ook zijn we in gesprek met christelijke sprekers en artiesten, waaronder Hanne de Vries. Zoals het er nu uitziet, komt hij optreden, supergaaf!” 

Waar en wanneer vindt het festival plaats?

“NEED FOR PROOF wordt georganiseerd op 4 juli 2020 in de Koningskerk in Deventer. Voor meer informatie kun je onze Instagram checken. We hopen dat er veel jongeren uit verschillende gemeenten komen. Iedereen heeft andere twijfels, maar het belangrijkste hebben we gemeen: het geloof in God!”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡