Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jordy (22) redde 10 levens met reanimatie

17 december 2018 Leestijd 2 min

Mensenlevens redden klinkt misschien als een scenario uit een superhelden-film, voor de 22-jarige Jordy is het realiteit. Voor Serious Request interviewde 3FM hem over zijn werk als handhaver en zijn ervaringen met reanimatie.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een reanimatiecursus volgen is niet vanzelfsprekend, bijna 75% van de Nederlanders weet niet wat hij of zij moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Jordy besloot op zijn zestiende al dat hij een reanimatiecursus wilde volgen. "Het gaf me een gevoel van onmacht dat ik niet wist wat ik moest doen. Mensen verwachten teveel van hulpdiensten, dat ze er altijd binnen één minuut zijn, maar dat is niet zo..." 

10 levens

Jordy werd handhaver in Amsterdam en redde in totaal tien levens. Zo ook een 29-jarige jongen, die inmiddels een donorhart heeft ontvangen. "Het gaat nu heel goed met hem, dit is waar ik het voor doe," geeft Jordy aan. 

De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar onder meer naar AED's (apparaten waarmee je iemand kunt reanimeren) en het verspreiden van reanimatiecursussen onder Nederlanders. Wil je doneren of geld inzamelen? Kijk hier hoe je dat doet!

BRON: 3FM

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕