Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joram: “Na tien keer mailen mocht ik eindelijk meewerken op de EO-Jongerendag"

28 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Alle geruchten zijn waar: ook de BEAM-redactie is ooit klein geweest. En natuurlijk gingen wij vroeger naar het evenement die we inmiddels zelf organiseren: de EO-Jongerendag! Deze keer vertelt Joram over hoe hij zichzelf als medewerker de EOJD in heeft gepraat. “En toen brak de paniek bij mij uit…”

“Ik was zestien en mailde ieder jaar de organisator van de EO-Jongerendag of ik mocht meehelpen. Ik wilde altijd eventmanager worden en vond de jongerendag natuurlijk fantastisch. Steeds was het antwoord nee. Tot ik in 2009 een mailtje terugkreeg van Tim, die ik toen al jarenlang had gestalkt: ik mocht komen! Ik weet nog goed dat ik helemaal gek werd toen ik die mail las, dit was zo vet. De nacht voor die EO-Jongerendag deed ik geen oog dicht. Ik wist ook helemaal niet wat ik ging doen.

Al snel gaf Tim me de opdracht: ‘Wil jij de band even naar het podium brengen?’. ‘Maar natuurlijk!’, zei ik stoer. Maar ik had geen idee welke kant ik op moest, ik had niet eens een rondleiding gehad. Toen ik de band eenmaal vond, deed ik alsof ik er al jaren werkte: ‘Kom maar, jullie moeten deze kant op,’ wenkte ik. Op het podium aangekomen kon ik niet opgelucht ademhalen. De band had nog een vraag voor me, en toen brak de paniek me uit. Eén van de bandleden vroeg me of ik een ‘pillow’ voor hem kon regelen. Ik had geen idee dat dat ‘kussen’ betekende. Dus nadat ik overtuigd ‘ja’ knikte, moest ik zien te achterhalen wat hij me nou had gevraagd. Uiteindelijk is het gelukkig allemaal goed gekomen. En het is bizar om te bedenken dat ik drie jaar na deze gebeurtenis gewoon bij de EO werkte, en de EO-Jongerendag nu zelf presenteer!”

Lees de complete mail waarmee Joram de EO-Jongerendag binnenkwam hieronder!

gfdsgfdsfds

Maak de EO-Jongerendag dit jaar ook mogelijk en doneer!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡