Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joram maakt een podcast over zijn afwezige vader: “Dit is mijn engste en persoonlijkste project ooit"

18 juni 2021 · Leestijd 2 min

In deze podcast gaat Joram Kaat op een hele persoonlijke zoektocht naar zijn vader. Hij heeft hem namelijk nooit gekend. Op Vaderdag komt de eerste aflevering online. Joram: “Het is voor mij echt lastig om me zo open te stellen…”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor zijn geboorte verdween Jorams vader uit beeld, maar Joram heeft wel zijn telefoonnummer. Voordat hij hem durft te bellen, spreekt Joram met familie en experts over zijn vader en over de gevolgen van het ontbreken van een vader in je leven. In de eerste aflevering spreekt Joram met zijn moeder. “Niets van wat mijn moeder over mijn vader heeft verteld is positief.” Hij twijfelt of hij door wil gaan met zijn zoektocht en daarom gaat hij in gesprek met een therapeut.

Familieopstelling en God als vader

Naast zijn moeder spreekt Joram in volgende afleveringen ook met zijn zus Lotte, zijn broer Jelle en zijn vriendin Pauline. Zijn broer en zus hebben namelijk nog wél contact met zijn vader. Joram vraagt zich af waarom zij zo loyaal naar hem zijn. Onder leiding van gezinstherapeut Steven Pont ondergaat hij samen met zijn broer en zus een familieopstelling. En met Jurjen ten Brinke praat hij over zijn godsbeeld en zijn moeite met het idee van God als vader.

Ik vind het veel fijner om de microfoon op andere mensen te richten

Joram: “Ik heb nog nooit iets gemaakt dat zo persoonlijk is, dus het is wel spannend om deze podcast uit te brengen. Eén van de redenen dat ik presentator ben geworden, is dat ik het zo fijn vind om over anderen te praten. Dus het is voor mij best lastig om op deze manier mijn persoonlijke zoektocht zo open en bloot te delen. Maar ik ga er helemaal voor!”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Who is your daddy?' is een zesdelige podcastserie van Joram Kaat. Elke zondag komt er een nieuwe aflevering online op alle beschikbare podcast apps.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡