Ga naar submenu Ga naar zoekveld

HOREN: Jon Foreman (Switchfoot) brengt heerlijk solo-album uit

16 februari 2021 · Leestijd 2 min

YES! Het nieuwe album ‘Departures’ van Jon Foreman (zanger van de band Switchfoot) is uit. Foreman kwam door corona het afgelopen jaar stil te zitten. Deze tijd liet hij niet onbenut, maar heeft hij besteed aan het maken van nieuwe muziek. Het resultaat: twaalf heerlijke, chille tunes!

Betekenis

Foreman vertelt bij Relevant Magazine wat het album voor hem betekent: “De titel is eigenlijk een soort grapje. Ik ben dit jaar nergens heengegaan, maar ik breng een album uit met de naam ‘vertrek’. Toch heb ik in sommige opzichten het gevoel dat dit jaar het grootste vertrek is waar ik ooit deel van heb uitgemaakt. De hele mensheid is ergens heengegaan waar we nog nooit zijn geweest. Het album laat zien wat het is om aan een reis te beginnen, om wat voor soort reis dat dan ook gaat. Dit jaar is alles waar we ons zeker bij voelen, verdwenen. Je kunt je afvragen waar deze reis dan naar toegaat. Het antwoord is dat we altijd onderweg zullen zijn naar iets, of we dat nu leuk vinden of niet.”

Muziek

Volgens Foreman zijn er nummers in het album waarvan hij niet weet of ze zonder dit bijzondere jaar zouden bestaan. Eén van deze songs is het openhartige ‘Jesus, I Have My Doubts’. Hierin legt Foreman een bekentenis af aan Jezus; hij spreekt zijn geloofstwijfels uit. Naast deze en andere solotracks van de zanger zijn de superfijne stemmen van Lauren Daigle en Madison Cunningham ook op het album aanwezig! Foreman schrijft blij op zijn Instagram: “Het voelt geweldig om deze nummers eindelijk met jullie te delen. Om de muziek naar buiten te brengen, in de hoop dat ze je licht en waarheid kunnen brengen in je reis.”

Luister hier naar één van Foremans favoriete tracks van het album: ‘A Place Called Earth’ met Lauren Daigle!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

 

 

Ben jij een muziekliefhebber? Check dan ook de nieuwe track van Lecrae en For King & Country!

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡