Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joëlle (21): 'Het is oké als ik nooit zal trouwen'

10 augustus 2022 · Leestijd 3 min

‘En, heb je al een relatie?...’, een vraag die Joëlle (21) al vanaf de basisschool naar haar hoofd geslingerd krijgt. “Ik was door al die vragen al snel bezig met relaties.” Joëlle staat nu als happy single in het leven, maar vroeger had ze er nog best moeite mee. “Toen ik merkte dat niemand echt interesse in me had, werd ik heel onzeker dat ik nog geen vriendje had: Doe ik dan iets fout? Is er misschien iets mis met mij?”

“Op de middelbare wilde ik heel graag leuk gevonden worden door jongens. Ik deed er alles aan om hun aandacht te trekken. Ik deed alsof ik jongensachtig was en loog dat ik roze ook stom vond. Ik vond alles leuk wat zij leuk vonden. Ik dacht: misschien ben ik pas leuk genoeg als ik me voordoe als iemand anders.”

Feyenoord of Ajax?

Joëlle vertelt dat ze zich telkens weer aanpaste om maar in het beeld van de ander te passen. “Toen ik vijftien was, vond ik een jongen heel erg leuk. Alleen er was wel een dingetje: hij was voor Feyenoord en ik voor Ajax.” Joëlle vertelt lachend verder: “Omdat ik zó graag het gesprek wilde aanknopen, heb ik de hele tijd gedaan alsof ik Feyenoord ook leuk vond. Ik overtuigde mezelf steeds weer bij elke jongen dat ik bij hem zou passen.”

God, wanneer krijg ik een vriend?
Gebedspunt

Van jongs af aan is Joëlle christelijk opgevoed en betrekt ze God veel bij haar liefdesleven. “Toen ik vijftien was, bad ik veel tot God met de vraag: Wanneer krijg ik nu eindelijk een vriend? Ik hoopte bij elke jongen dat dit eindelijk de ware zou zijn.”

'Je ziet er leuk uit'

“Op een gegeven moment had ik interesse in een jongen die mij ook wel zag zitten. Ik was blij en genoot van zijn aandacht. Toch merkte ik langzaam dat zijn berichtjes alleen maar gingen over hoe leuk ik eruit zag. Zijn complimentjes gingen over mijn uiterlijk en niet over wie ik echt was…”

Ik weet wat ik waard ben door Gods liefde

“Ik realiseerde me steeds meer dat dit zo niet ging werken. Ik vroeg mezelf af: wil ik dit eigenlijk wel? Wil ik hier echt mijn tijd aan verdoen?” Joëlle vertelt dat ze vanaf dat moment anders in het leven is gaan staan. “Ik heb mijn standaarden hoger gezet en weet nu dat ik dat waard ben door Gods liefde. God heeft veel meer voor mij bedoeld dan iemand die me alleen maar ziet voor een lichaam.”

💍? 🙅‍♀️?

“Inmiddels zijn haast al mijn vriendinnen van de middelbare school getrouwd of verloofd. Ik ben blij voor ze maar vind het niet erg dat ik niet in dezelfde situatie zit. Ik ben op een punt gekomen dat ik het zelfs oké zou vinden als er niemand voor mij is, en dat had ik nooit van mezelf verwacht. Ik realiseer me nu ik ouder ben beter dat het leven niet altijd hoeft te eindigen in een grote romance. En of dat nu wel of niet gebeurt, ik weet dat ik geen ander nodig heb om compleet te zijn.”

Iris (20): ‘Waarom mag ik niet gewoon lekker single zijn’

Lees ook over:

Iris (20): ‘Waarom mag ik niet gewoon lekker single zijn’

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡