Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jesus Culture: nieuw worshipalbum met langste nummers ooit

31 augustus 2018 · Leestijd 2 min

Jesus Culture is een kerk in Sacramento, Californië. In Nederland zijn ze vooral bekend door hun worshipband met bekende worshipleaders zoals Kim Walker-Smith en Chris Quilala. Hun nieuwe album, Living With A Fire, verschijnt vandaag op Spotify en dit is waarom je het alleen moet gaan luisteren als je heel veel tijd hebt:

Wat allereerst namelijk opvalt is dat de nummers op dit nummer gigantisch lang zijn! In totaal duurt het album bijna honderd minuten. Ik heb even voor jullie gerekend en de gemiddelde lengte van een nummer op dit album is 7 minuten. Het is natuurlijk een live album, dus ik snap dat het soms wat langer duurt dan een studioversie, maar zeven minuten per nummer is wel heel heftig.

Kwaliteit < kwantiteit?

Jesus Culture heeft zichzelf als doel gesteld om elk jaar (!!) een album uit te brengen met nieuwe muziek. Dit lukt ze nu al vier jaar op rij en dat is een geweldige prestatie. De vraag is wel of dit doel de kwaliteit van de nummers niet te kort doet. Er staan echt wel wat toppertjes op dit album (zoals Living with a Fire, Yes and Amen en Beautiful Day), maar verder is het vooral ‘more of the same’. Ergens logisch, want veertien steengoede nummers schrijven in één jaar is veel te ambitieus.

Toch een prima album. Als je honderd minuten hebt, zeker even luisteren wat je ervan vindt:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op de hoogte blijven van alle (christelijke) releases? Volg EOBEAM op Spotify en check onze afspeellijsten!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡