Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jessica is fotograaf en strijdt tegen het perfecte plaatje: "Mensen vragen of ik hun borsten groter kan maken"

6 november 2020 · Leestijd 3 min

Fotograaf Jessica ziet dat perfecte foto’s op social media de norm zijn geworden. Dat terwijl hier vaak veel aan gesleuteld is om de foto zo perfect mogelijk te maken. Om dit perfecte beeld tegen te gaan, is Jessica een project gestart, vertelt ze in een interview met het Friesch Dagblad.

Als Jessica een fotoshoot heeft gehad, vragen mensen vaak aan haar of ze iets kan aanpassen aan de foto’s: “Een vetrolletje minder, borsten vergroten of een slanker lichaam, ik hoor het allemaal wel eens. Ik heb mijn principes: een puistje hier, een vlekje daar, kan ik nog wel weghalen. Maar een complete borstvergroting gaat mij echt te ver!”

Door op een bepaalde manier te poseren, lijken influencers slanker

Op social media zien foto’s er vaak perfect uit. Sterker nog, het is de norm geworden. Influencers doen er alles aan om er perfect uit te zien. Jessica denkt dat veel jongeren dan ook geloven dat die influencers perfect zijn. “Toch is dit niet de waarheid,” zegt zij: “Door op een bepaalde manier te poseren, lijken influencers slanker of ze bewerken hun lichaam digitaal, waardoor de huid er strakker uitziet.”

Het perfecte plaatje

Om mensen hiervan bewust te maken, is ze een project gestart: ‘het perfecte plaatje’. Ze maakt fotoshoots die de verschillen in lichamen presenteren.  Die post ze vervolgens op haar social media. “Of je nou slank, wit van kleur, of stevig bent; het is jouw lichaam en dat mag er zijn! Ik wil duidelijk maken dat juist deze mensen de échte weerspiegeling zijn van onze samenleving,”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De jongeren die meewerken aan het project zijn blij met de foto’s die Jessica maakt: “Ze krijgen er alleen maar positieve reacties op. Het laat hun kwetsbaarheid zien, die niet iedereen durft te tonen.”

Kijk bewust naar wie je volgt op social media

De boodschap die Jessica wil meegeven: “Kijk bewust naar wie je volgt op social media.” Dat is voor haar belangrijk: “Volg geen mensen die jou onzeker maken, want dat is nergens voor nodig. Uiteindelijk bepalen we zelf wat we zien. Als we bewust kiezen voor influencers die vertellen dat er in hun leven en aan hun uiterlijk ook wel wat mankeert, helpt dat in het verbeteren van sociale media. Ik hoop dat we zo een diverser beeld krijgen, waarin iedereen zich kan herkennen.”

TEKST: Christiaan Posthumus

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡