Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant"

9 maart 2018 · Leestijd 3 min

Onze collega's van Visie interviewden Joram over de 4e keer presenteren van de EO-Jongerendag. Joram Kaat wilde vroeger voorganger worden: “Dat was mijn idee van een podium hebben.” Op 26 mei presenteert hij voor de 4e keer de EO Jongerendag, met dit jaar als thema ‘Walk on Water’.

Joram Kaat, gaat het niet vervelen, die Jongerendagen?

“Zeker niet. De eerste keer ben ik op een rijdende trein gestapt en heb ik het vooral zo aangepakt als mijn voorgangers. Dat deed ik de tweede keer ook, maar ik merkte dat het niet werkte. Ik kreeg reacties als: ‘ Joram Kaat , je maakt helemaal geen grappen, hoe kan dat?’ 
Er lag een gapend gat tussen de Joram die ik op de radio en online was en de presentator van dit evenement. De oplossing was gelukkig eenvoudig: ik ging de derde keer gewoon niks meer voorbereiden. Natuurlijk, het programma kende ik, ik ademde het, maar ik schreef geen teksten meer uit.”

Het beviel hem zo goed, dat de derde Jongerendag de enige is die hij durft terug te kijken. Tot zijn verbazing vond de regie het helemaal goed dat hij het zonder papier zou doen. “Het maakt het voor hen ook wat losser.”

Je krijgt als presentator ook veel kritiek over je heen. Wat doet dat met je?


“Dat ze me een broekie vinden of zo? Lachen toch. Waar ik wel moeite mee heb, is dat mensen oordelen over mijn geloof. Zo van: ‘Die Joram Kaat is toch helemaal geen christen?’ Of ze vinden me een arrogante gast. Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant.

Ik snap wel waarom mensen dat denken. Dat komt doordat ik gesloten ben. Maar dat heeft meer met onzekerheid te maken dan met arrogantie. Als je mij ziet als ik ‘aan’ sta, in filmpjes bijvoorbeeld, en je komt me daarna op straat tegen, dan is dat een wereld van verschil. Ik hug je niet meteen als ik je zie, haha; als mensen mij random tegenkomen ben ik gewoon een serieuze gast.”

Lees hier (of in de nieuwe Visie) het hele interview met Joram met alles wat je nog niet wist, bijvoorbeeld over zijn liefdesleven en hoe hij tegen God aankijkt.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡