Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jannica van Barneveld spreekt in de BEAM Kerkdienst: “Gods goedheid en liefde kunnen me zo raken”

27 november 2020 · Leestijd 3 min

De aanbidding leiden en spreken over God zijn twee dingen die Jannica van Barneveld het liefst doet én waar ze talent voor heeft gekregen. Deze zondag mag ze haar talent inzetten om in de BEAM Kerkdienst te spreken over – grappig genoeg – talenten!

Hoe voelt het om zondag in de BEAM Kerkdienst te spreken?

“Ik zou graag willen zeggen dat ik totaal niet zenuwachtig ben om te spreken in de dienst, maar dat kan niet. Ik ben namelijk altijd zenuwachtig als ik ga spreken. Gelukkig is dat wel gezonde spanning, waardoor ik lekker kan knallen in het verhaal dat ik vertel! Spreken in de BEAM Kerkdienst is wel wat anders dan spreken in mijn eigen kerk. De dienst is hartstikke strak qua tijd en er zijn overal camera’s en lichten, maar ik vertrouw er ook op dat het goedkomt.”

Waar wil je het over hebben tijdens de dienst?

“Ik ga het hebben over talenten. Ik vond het vroeger best lastig om mijn talent te ontdekken. Hoewel ik al jong wist dat ik wilde zingen en spreken, was ik bang dat ik zou falen als ik daar echt mijn baan van zou maken. Door de druk van de samenleving vergat ik wat ik van nature als talent had gekregen. Ik wil zondag graag vertellen wat God daarover zegt in Zijn woord.”

Wat is belangrijkste verschil als je zingen vergelijkt met spreken?

“Jazeker. Als spreker heb ik een andere rol dan bij het zingen. Waar ik bij het zingen mezelf helemaal kan verliezen in het lied, kan ik dat bij spreken veel minder. Ik moet me dan focussen op de tijd die ik heb, waar ik precies in mijn verhaal ben en waar ik heen moet. Bij het zingen kan ik dat allemaal een beetje loslaten en echt genieten van het moment.

Wat vind je leuker om te doen?

“Ik vind het spreken op dit moment iets leuker dan het zingen, maar dat komt vooral doordat het nieuwer is. Het spreken doe ik namelijk pas een paar jaar. Ik houd ervan om de voorbereiding te doen voor het verhaal dat ik wil vertellen.”

Het voelt zo mooi en heilig om waarheden uit te zingen of te spreken

“Wel moet ik zeggen dat het beiden even speciaal is om te mogen doen. Het voelt zo mooi en heilig om dingen die waar zijn uit te zingen of te spreken. Gods goedheid en liefde kunnen me zo raken. Als ik daarover zing of spreek en in mijn hart en leven, ervaar dat dat waarheid is, geniet ik daar enorm van.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

afbeelding
God gebruikt mij om in de harten van mensen aan de slag te gaan

“Ik vind het zo bijzonder dat God aan de gang kan gaan in de harten van mensen met de woorden die ik spreek. Zonder dat ik het doorheb, gebruikt Hij me om een licht te zijn in het leven van andere mensen.”

Deze zondag spreekt Jannica voor het eerst in de BEAM Kerkdienst. Wil je zien hoe ze het doet en horen wat ze te vertellen heeft over jouw talenten? Kijk dan aanstaande zondag om 11:00 naar de BEAM Kerkdienst op NPO2 en Youtube.

BEELD: MOZAÏEK

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡