Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jackie Peckrul ving een vallende baby op uit een brandend gebouw

17 januari 2018 Leestijd 2 min

In deze week van naastenliefde vertellen we jou de verhalen van inspirerende helden die alles over hebben voor een ander. Christelijk of niet, deze mensen hebben 'heb je naaste lief als jezelf' heel erg goed begrepen! We stellen je graag voor aan Jackie Peckrul.

Het verhaal van Jackie Peckrul
In de vroege uren van 3 januari kreeg het Avondale County Fire Rescue Department, de brandweer van het Avondale bos, een melding over een appartementencomplex dat vlam had gevat door een grote bosbrand. In een van die appartementen woont de familie Ragland: vader, moeder en acht kinderen. 

Jackie is een van de eerste hulpverleners die ter plekke komt. Ze ziet de familie in nood en brengt onmiddelijk een ladder naar het raam. De vader van het gezin probeerde in blinde paniek zijn kinderen te redden van de vlammenzee. Bovenaan de ladder tilt hij zijn kinderen een voor een uit het raam, maar dat gaat al snel fout. Zijn baby glipt uit zijn handen en valt naar beneden... 

"Het enige ding wat door mijn hoofd spookte was: God, laat mij deze baby vangen," vertelt Peckrul later in een interview. Zonder er bij na te denken laat ze de ladder los en rent met open armen naar de baby. Het kindje valt veilig in de armen van de brandweervrouw. Onmiddelijk rent ze de ambulance, waar de baby gelijk medische hulp krijgt.

Het hele gezin werd uit het brandende gebouw gered en maakt het nu goed. Hieronder kun je de beelden zien van de heldhaftige redding: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Deze week verschijnt er elke dag een held op onze site. Ken jij een held waarvan we het niet kunnen maken om hem of haar over te slaan? Laat het ons weten via mail (beamredactie@eo.nl) of WhatsApp (0683673700). 

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕