Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Isaï is Joods maar gelooft ook in Jezus: “Mensen denken dat ik gek ben”

22 mei 2020 · Leestijd 3 min

Isaï (19) is Joods en woont in de Jordaanvallei in Israël. Hij gelooft dat God zijn schepper is en dat Jezus zijn leven gegeven heeft voor ons. Dat is voor veel Joden in Israël apart, een Jood die in Jezus gelooft. Dit is dan ook de reden dat hij veel commentaar over zich heen krijgt. Hij vertelt erover in deze video van het Comite Gemeentehulp Israël (CGI).

Isaï heeft met allerlei mensen gesprekken gehad in zijn leven en vaak kwam de naam Yeshua (Jezus) en God aan bod. Isaï luisterde altijd met interesse naar deze verhalen en hierdoor kwam hij stap voor stap dichterbij Jezus. Uiteindelijk koos hij voor een leven met Jezus, een keuze die niet veel mensen in zijn omgeving begrepen.

Aangevallen op straat

“Geloven in iets anders dan de norm is in Israël niet makkelijk”, vertelt Isaï. “De mensen om ons heen denken dat ik gek ben omdat ze mijn geloof in Jezus niet begrijpen. Voor hen is het onmogelijk dat een Jood in Jezus gelooft.” Omdat Isaï in Jezus gelooft en mensen dit niet begrijpen, wordt hij weleens belaagd op straat.

“Ik heb veel vervelende dingen meegemaakt als Messias belijdende jood. Er zijn bijvoorbeeld weleens stenen naar me gegooid omdat mensen het niet eens zijn met wat ik geloof. In ander gebieden in Israël spugen ze op mensen die een andere religie kiezen.”

Leven voor God

Toch zorgen de dingen die Isaï meemaakt er niet voor dat zijn geloof verzwakt of dat hij aan zijn geloof twijfelt: “Ik heb nooit aan mijn geloof in Jezus getwijfeld, maar veel mensen willen wel dat ik aan het twijfelen sla. Ze zeiden dat ik gek ben, maar eigenlijk zijn ze zelf gewoon gek. Ik geloof nog steeds dat het leven bestaat uit het dagelijks volgen van God. Ik kan geen dag zonder bidden en wil elke dag voor Hem leven."

Bekijk hier het hele interview met Isaï:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees hier het interview met Jehuda, hij is orthodox-joods.

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡