Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7x indrukwekkende foto's van jongeren in Oekraïne

28 februari 2022 · Leestijd 3 min

Er is oorlog uitgebroken in Oekraïne en de wereld kijkt gespannen toe. Wij verzamelden indrukwekkende foto's van jongeren in het oorlogsgebied omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden, scroll door om deze te bekijken. Wil jij iets doen om mensen in Oekraïne te helpen? Lees door om te kijken hoe jij kan bijdragen!

Hoe kan jij helpen?

Onze EO-collega's van Metterdaad, maar ook Dorcas, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij snel en effectief noodhulp kunnen verlenen.  Doe ook mee!

Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ Opvangen van duizenden vluchtelingen
✓ Uitdelen van dekens en bedden
✓ Uitdelen van voedsel en drinken
✓ Traumazorg voor mensen uit het oorlogsgebied 

Vrijwillige militaire training
Doe mee!
Oek1

Jonge Oekraïners doen mee aan een open militaire training in Kiev aan het begin van de maand februari. Volgens een onderzoek gedaan in december is ruim 50% van de bevolking bereid om weerstand te bieden als de Russen hun stad zouden binnenvallen.

Protesteren in Sri Lanka
Oek8

Deze vrouw uit Oekraïne is aanwezig bij een protest bij de Russische ambassade in Colombo, Sri Lanka. Dit protest vond plaats vier dagen nadat Rusland voor het eerst binnenviel in Oekraïne.

Wapens en munitie ophalen
Oek5

Een jong stel gaat lachend op de foto nadat ze wapens en munitie hebben opgehaald in Kiev. Ze hebben besloten deel te nemen aan de 'territorial defense fighters' om Kiev te verdedigen tegen de Russen.

Verschuilen in een metrostation
Oek4

De bevolking van Kiev zoekt dekking in metrostations nadat de luchtalarmen af zijn gegaan.

Oefenen met nepwapens
Oek2

Ook hier zien we weer jonge Oekraïners die vrijwillig meedoen aan militaire trainingen om hun dorpen en steden te kunnen verdedigen als dit nodig mocht zijn.

Protesteren in Spanje
Oek6

Er zijn protesten in Alicante, Spanje. Deze vrouw uit Oekraïne laat de pijn over haar land zien.

Bevolking laat zich vrijwillig trainen
Oek3

Ook deze laatste foto is gemaakt tijdens de open militaire trainingen in Kiev aan het begin van februari. Onder de bevolking is er grote bereidheid om weerstand te bieden aan Rusland.

BEELD: ANP

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡