Ga naar submenu Ga naar zoekveld

INDRUKWEKKEND: pester biedt na 15 jaar haar excuses aan

20 september 2018 · Leestijd 2 min

Virginia en Nyasha ontmoetten elkaar op de middelbare school. Al snel werd Virginia doelwit van Nyasha’s gepest. Na 15 jaar biedt Nyasha hier haar excuses voor aan.

“I was a bully to Virginia.” Binnen de eerste minuut van deze indrukwekkende BuzzFeed-video geeft Nyasha haar pestgedrag toe. Virginia’s gewicht was de belangrijkste reden. Nu – na 15 jaar – wil ze ‘sorry’ zeggen. Waarom? “Ik wil me niet schuldig voelen voor iets wat mijn kindertijd-ik deed…”

Diepe pijn

Het pesten heeft bij Virginia diepe sporen nagelaten. “De kinderen waarmee ik naar school ging, woonden in dezelfde buurt. Daardoor ging ik nooit naar buiten, omdat de kinderen die gemeen tegen mij waren, daar woonden. Ik had geen vrienden in die tijd.” Op de vraag of Virginia ooit heeft overwogen een einde aan haar leven te maken, knikt ze.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gepeste wordt pester

Virginia bleef zich maar afvragen: Waarom ik? “Ik dacht dat ik altijd heel aardig tegen je was. Wat heb ik je ooit aangedaan?” vraagt ze aan haar pester. Pas dan ontdekt ze dat Nyasha ook gepest was. Ze kampte met ondergewicht, droeg een bril en liep 7 jaar met een beugel rond. “Ik wist dat pesten fout was. Ik wilde niet dat het mij werd aangedaan, maar toch draaide ik me om en deed het bij andere mensen.”

De meiden komen hierdoor zelfs tot de conclusie dat ze veel gemeen hebben. Virginia geeft toe dat ze met veel heeft moeten dealen, maar het pesten graag achter zich wil laten. “Ik haat je niet! Ik vergeef jullie ervoor.”

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡