Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik zie het vooral als iets voor mijzelf”

18 maart 2016 · Leestijd 3 min

Student Efrim van Barneveld studeert in Nijmegen, maar woont in, zoals hij zelf zegt, “een dorp naast Utrecht: Zeist.” Ook hij is bezig aan de veertigdagentijd, maar niet op de gebruikelijke manier…

Je bent op een bijzondere manier bezig met de veertigdagentijd. Vertel!

“Ik ben in deze veertigdagentijd bezig met het schrijven van een blog. Ik doe dit niet alleen, maar samen met andere jongeren (en ook ouderen.) er verschijnt elke dag een blog online waar een van de zeven hoofdzonden centraal staat.  Er zijn veel onderwerpen die jongeren boeit maar niet echt over gesproken wordt. Dit kan gaan over ijdelheid, maar ook over hulp geven. Het schrijven is niet het enige wat mij bezig houdt. Het lezen van andere zorgt er voor dat er dagelijks een moment van bezinning is in het drukke leven wat ik mijzelf aandoe. Ik merk dat teksten blijven hangen die mij inspireren om iets te doen en het gave is dat sommige ook geïnspireerd worden door mijn blogs.”  Hoe gaat dat tot nu toe?
“Ja, eigenlijk best goed. Met de blog gaat het mwah. Er werd gehoopt op meer hits. Maar het is wel gaaf om te doen. Ik zie het vooral als iets voor mijzelf.” Waarom vind je het belangrijk om aan de veertigdagentijd mee te doen?
"Het is een tijd waar mensen vaak niet van weten dat die er is. "Oh, is dat nu?" hoor ik regelmatig. Het is fijn om zelf bewuster te leven en de drukte om mij heen soms een beetje te vervangen voor een goed stukje tekst waar ik nog even over na kan denken.  Wat is voor jou het doel van vasten?
“Ik had eigenlijk niet een doel voor mijzelf gezet. Maar tijdens het proces merk ik dat ik veel heb geleerd. Zonder een doel kan je niet scoren. Dat weet ik. Maar misschien is dat mooi aan mijn veertigdagentijd. Ik hoef niet te scoren en toch voel ik mij beter dan ooit.” Je bent ook betrokken bij de site 40dagentijd.org. Wat is het doel achter deze website?
“Het uiteindelijke doel is een community te vormen voor jongeren waar ze kunnen denken, delen en schrijven. Veel jongeren vinden geloven moeilijk, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Door de site te volgen merk ik dat ik dingen doe die ik normaal niet zo maar zou doen. Dingen waar God trots op zou zijn. Dingen waarvoor je een high five van Hem zou krijgen. Zoals in deze blog." Is vasten beter te doen wanneer je een ‘community’ achter je hebt, zoals 40dagentijd.org? 
“Ja, delen is iets wat trending is. Het is belangrijk om ook te delen. Jongeren hebben het niet heel makkelijk. In ieder geval: ik heb het niet makkelijk met geloven. Daarom is het mooi om het samen te beleven.”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡