Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik woon in een campervan in Australië”

30 juni 2018 · Leestijd 3 min

Sanseeray (23) ging in 2017 een halfjaar naar Azië. In Cambodja ontmoette zij de Ierse Shane waar ze een relatie mee kreeg. Na haar Aziëreis ging ze weer terug aan het werk, maar na een tijdje besloot ze met Shane rond te gaan reizen door Australië, en dat doen ze nog steeds.

Azië

“Ik ging alleen op reis naar Azië. Daar ontmoette ik na twee maanden Shane in Cambodja. We raakten aan de praat en besloten motors te gaan kopen in Vietnam. We verzamelden een groep van negen backpackers waarmee we van Zuid naar Noord zijn gereden. In totaal hebben we 8000 kilometer afgelegd. Na Vietnam hadden Shane en ik het zo gezellig dat we samen doorgereisd zijn naar Laos, Thailand, Maleisië en Indonesië. We beklommen een vulkaan, deden trektochten, verbleven in de jungle, doken, surften en liftten door heel Borneo."

We gaan bij een boer werken

Leven in Australië

afbeelding

"Na de Aziëreis ging ik weer aan het werk en maakte mijn studie af. Shane ging terug naar Engeland. Na een paar maanden hebben we besloten om samen naar Australië te gaan. We wilden graag weer op avontuur en zo veel mogelijk verschillende levensstijlen ervaren. We hebben een working holiday visa, waarbij we een jaar in Australië mogen verblijven. We gaan dit verlengen door 88 dagen bij een boer te gaan werken. We hebben een campervan gekocht waar we op dit moment in wonen. Tussendoor werken we beide bij een sterrenrestaurant aan het strand. Over een week gaat onze roadtrip naar het Noorden beginnen"

"We worden 's-ochtends wakker aan het strand, maken een ontbijtje en springen de zee in. We zijn lid van de sportschool, zodat we af en toe een warme douche hebben. Officieel mag je niet in je campervan wonen aan het strand, maar niet te lang op dezelfde plek blijven is prima te doen. Het wonen in een campervan is primitief maar fantastisch. Ik ben het grootste gedeelte van de dag buiten. We hebben al onze bezittingen altijd bij ons wat ontzettend veel vrijheid geeft. We kunnen gaan en staan waar en wanneer we maar willen. De gewone dingen zoals douchen, koken, de was doen is nu elke dag een uitdaging. Je waardeert alle kleine dingen in het leven veel meer."

Reizen is een passie

"Ik heb altijd een drang gehad om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe avonturen te beleven. Reizen is verslavend. Als je eenmaal gaat, wil je meer. Voor mij voelt elke dag als een nieuw avontuur. Het leven heeft zo ontzettend veel dingen te bieden en dat wil ik graag allemaal ontdekken."

Terug naar Nederland staat nog niet op de planning

Terug naar Nederland

"Tegenwoordig wordt er veel van je verwacht: studeren, een carrière maken, een huis kopen etc. Door alle druk vergeten veel mensen waar het leven omdraait. Ik wil later terugkijken op mijn leven en denken: ‘Ja, ik heb echt alles uit het leven gehaald wat erin zit.’ Terug naar Nederland staat voorlopig nog niet op de planning. Er zijn nog heel veel plekken op de wereld te ontdekken. Uiteindelijk denk ik wel dat mijn hart in Nederland ligt: bij mijn veel te leuke familie en vriendinnen."

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡