Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ik stopte na drie weken met mijn studie

30 januari 2017 · Leestijd 2 min

De eerste weken van mijn studie Bestuurskunde zaten er op. De eerste colleges had ik uitgezeten, een eerste kennismaking met Politicologie, Sociologie en werkcolleges gemaakt. Mijn studiegenoten waren in de gloria, zagen het helemaal zitten en smolten weg als de professor een uiteenzetting gaf over het bestuursrecht van Nederland. Ik ging iedere dag met een zwaar gevoel terug naar mijn kamer in Leiden. Deze saaie droge meuk was niet wat ik voor ogen had toen ik na veel wikken en wegen koos voor Bestuurskunde. De klomp frustratie in mijn maag, werd per college-uur zwaarder.

“Arachne, kijk het nog even aan. Je kunt niet na een week al zeggen dat die studie niets is. Geef het een kans, waarschijnlijk valt het allemaal wel mee,” zei mijn vader toen ik dat weekend thuiskwam. Uiteindelijk stopte ik na drie weken. Ik voel me een looser, een mislukkeling. Al die studiefolders doorgespit, de voor- en nadelen tegen elkaar afgestreept – het had niets geholpen. (Lees hier mijn column) Zit jij op je plek, op je studie? Of denk je ook na over stoppen? Woensdag is het 1 februari: de heilige datum voor alle studie-stoppers! Schrijf je je voor die datum uit, dan krijg je – niet geheel onbelangrijk - je collegegeld terug! Hoe weet je zeker of je studie bij je past?
En hoe kom je rond? Ben jij iemand die DUO als beste vriend heeft en dan ook nog eens maximaal rood staat, of ben jij die persoon die er drie bijbaantjes naast heeft? Deze week kom je ze allemaal tegen. En hoe zit het  financieel als je er een tweede studie naast wil doen? BEAM zoekt het allemaal voor je uit. Want wat is slimmer: thuis blijven wonen (erg fijn voor de portemonnee!) of gezellig op kamers? Wij geven je tips, en vergeten natuurlijk niet hoe je moet omgaan met die irritante huisgenoot!  Succes met je keuze om te stoppen of door te gaan – en nog even door beunhazen met die tentamens! BEAM is trots op je, of je nou studeert, werkt of lanterfantert ;) Doei!
X Arachne Heb jij nog een lekker smeuïg studie- of huisgenotenverhaal? Mail (beamredactie@eo.nl) of app (0683673700) ons! 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡