Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik heb schijt aan het schoonheidsideaal!"

23 augustus 2019 · Leestijd 2 min

#schijtaanhetschoonheidsideaal Joëlle is klaar met de onzekerheid die Instagram met zich meebrengt. Ze gebruikt daarom onze slogan 'Schijt aan het schoonheidsideaal' en hoopt de hashtag groot te maken.⁠

"Social media is tegenwoordig zo belangrijk geworden dat we niet meer zonder kunnen. Al die mooie, perfecte plaatjes op Insta en Snap. Even een filtertje overheen gooien, tanden wat witter en posten maar, superleuk! Maar ook om gek van te worden, toch? ⁠Ik merkte de afgelopen tijd dat ik onbewust zo veel eisen had gesteld aan de foto's die ik plaatste: mooi filter, mooi kijken, leuke outfit, in symmetrie en ga zo maar door. Zo hebben we samen ons eigen "schoonheidsideaal" gecreëerd, toch?

Want voor als je het je afvroeg, ik loop er zeker niet de hele dag mooi bij, haha. Het liefst gooi ik m'n haar in een mislukt knotje met m'n pyjama aan en lekker geen make-up op. (Kan ik tenminste gewoon in mijn ogen wrijven, hè meiden?) Ik realiseer me dat ik en jij elkaar beïnvloeden door onze eigen posts.⁠⁠ Dus, zullen we een beetje meer "schijt" hebben aan het "schoonheidsideaal"? Lekker imperfectly perfect :) ik begin alvast! Doe jij met me mee? Deel eens een minder perfecte foto en gebruik: #schijtaanhetschoonheidsideaal"

Check Joëlle's eigen Instagram-post hier

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡