Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik ben verhuisd en heb nog steeds geen nieuwe vrienden"

27 oktober 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Nicole (16) vindt het lastig om leuk contact te krijgen met leeftijdsgenoten nadat ze is verhuisd. Heb jij tips?

“Ik heb al een tijd een probleem waar ik niet uit kom. Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik verhuisd en nu heb ik nog steeds geen vrienden hier. Ik zit op een speciale school, waardoor het lastig is om daar vrienden te krijgen omdat we bijna allemaal verlegen zijn. Ik voel me erg vaak eenzaam en ik mis het heel erg om dingen te doen met vriendinnen. Hebben jullie tips voor mij?”

Anne

“Ik weet niet of je al sport? Maar je kan misschien bij een sportclub of bij een muziekgroep en daar vriendinnen maken. Ik weet niet wat je hobby’s zijn maar misschien kan je hier wel wat mee!” Julia
“Bid en ga op zoek naar iemand met wie je wel kan opschieten. Dat kan je het best uitzoeken door met veel verschillende mensen te praten.”

Johan
“Er zijn ook wel Facebook pagina’s waar je lid kan worden. Hier kan je vragen welke mensen in jouw buurt wonen en zin hebben om af en toe iets leuks te doen! Dit is soms gewoon net even iets makkelijker dan face-to-face.”

Nathanja
“Wat vervelend. Ik snap echt heel erg dat je je dan wel eens eenzaam voelt. Misschien is het aan jou de taak om de eerste stap te nemen om contact op te nemen met andere meiden van je school! En bid ervoor dat ze een goede reactie hebben. Het komt echt wel goed! God wil niet dat Zijn geliefde dochter zich eenzaam voelt! Good luck!” Essie
“Ga een keer naast iemand zitten die jou wel aardig lijkt en begin dan gewoon te praten over huiswerk of zoiets.. Als het niks wordt, probeer je het nog een keer en dan vraag je of zij / hij een keer iets wil doen.

Wat is jouw advies aan Nicole? Laat het weten in de reacties!
Heb jij ook een vraag over vriendschap of de liefde? Stuur hem (anoniem) in via beam@eo.nl!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡