Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TERUGKIJKEN: Radio DJ Igmar bij Adieu God: “Ik was een ijverige Jehova”

9 maart 2021 · Leestijd 3 min

Maandag 8 maart was Radio DJ Igmar te zien in het tv-programma ‘Adieu God’. Igmar is opgegroeid binnen de Jehova’s Getuigen en ging al langs de deuren toen hij vier was. Toen wilde hij zijn hele leven wijden aan Jehova, maar nu jaren later heeft hij er niks meer mee te maken. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Niet veel mensen weten dat Igmar is opgegroeid binnen een Jehova’s gezin, tot hij in 2020 in het Parool een boekje opendeed over zijn verleden. Nu praat hij er opnieuw over met presentator Tijs van den Brink. “Ik was een hele ijverige Jehova en had de ambitie om pionier te worden. Dat is iemand die zijn hele leven wijdt aan het langsgaan van deuren”, vertelt Igmar. De kerk noemen ze bij de Jehova’s de zaal en daar was Igmar elke zondag te vinden. “Op dinsdag kregen we les over het langsgaan van deuren wat we altijd op zaterdag deden. Ook kregen we huiswerk en dus was je er eigenlijk altijd wel mee bezig. Deed je dat niet, dan hing er uitsluiting boven je hoofd, waar ik heel erg bang voor was.”

Artikel gaat verder onder de video

Buitensluiten

Uitsluiting betekent dat de gemeenschap je behandelt als lucht, je bestaat dan niet meer. “Als ik iemand tegenkwam in het winkelcentrum die was uitgesloten moest ik de andere kant opkijken. Ik was zo bang om iets verkeerd te doen en dan uitgesloten te worden. Ik voelde me schuldig als ik een traktatie had aangenomen van een klasgenootje of als ik uit de klas was gestuurd.”

Perfecte plaatje

Thuis was geen fijne plek voor Igmar. Het perfecte plaatje dat ze aan de buitenwereld lieten zien werd thuis onderuitgehaald. “Mijn vader wilde heel graag het vrome christelijke gezin uitstralen maar thuis dronk hij veel, sloeg hij en was verbaal agressief. Ik ben thuis echt heel erg bang geweest. Uiteindelijk zijn mijn ouders gescheiden, wat eigenlijk niet mag binnen de Jehova’s. Ik was toen een jaar of 16 en ontdekte de buitenwereld met drank en meisjes. Toen begon ik me steeds minder van Jehova aan te trekken.”

Wij schreven eerder een artikel over Igmars persoonlijke interview in het AD. Lees het hier!

Bron: Evangelische Omroep

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡