Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Huistheoloog Reinier Sonneveld: “Degene die alles heeft gemaakt, perst zich samen en wordt mens”

23 december 2020 · Leestijd 2 min

Het is de week van kerst: versierde huizen, een prachtige kerstboom en lekker eten met de familie. Dat is allemaal fijn, maar waar draait kerst nou eigenlijk écht om? BEAM-huistheoloog Reinier Sonneveld wordt in Denkstof door presentator Joram uitgedaagd om in één minuut te beschrijven wat kerst nou eigenlijk is.

Reinier: “Kerst is de verjaardag van Jezus. Als christenen vieren we dan dat Hij God mens wordt. Degene die overal is, alles heeft gemaakt en waar alles naartoe gaat, perst zich als het ware samen en komt in het lichaam van een mens bij ons op aarde.”

Het jurkje van koningin Máxima

“Het is eigenlijk een beetje alsof Koningin Máxima een goedkoop jurkje aanheeft, die de volgende dag overal is uitverkocht. Dat komt omdat iedereen denkt: ‘Oké, als Koningin Máxima dat jurkje geweldig vindt, dan moet ik het ook hebben en wil ik daarbij horen!’ Zo voelt het ook als God naar dit leven komt en een mensenpak aantrekt, als het ware. Dat we als mensen dan denken: ‘Ik kan dit leven wel eens raar, lastig, ingewikkeld en goedkoop vinden, maar als God dit aantrekt, dan is er wel iets bijzonders aan de hand. Dan is dit leven blijkbaar de moeite waard!’

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de nieuwste Denkstof-video bespreken Joram en Reinier waarom je een ruzie niet online moet oplossen en wat je (als christen) kan doen als je ruzie hebt.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡