Ga naar submenu Ga naar zoekveld

HOLY SHIT: Marjon maakt een docu over kerkverlating

7 mei 2020 · Leestijd 2 min

Marjon groeide op in een christelijk gezin, maar vraagt zich nu al jaren af: ‘Moet ik nog iets met het geloof?’ Om daar een antwoord op te vinden, maakte ze de zesdelige online serie ‘Holy Shit’.

Marjon groeide op in een christelijk gezin en was een actieve kerkganger. Totdat iets wat Marjon de ‘omgekeerde bekering’ noemt, inzette. “Ik had soms moeite met de door mensen bedachte regeltjes en kreeg steeds meer twijfels bij de essentie van het christelijk geloof: dat Jezus voor onze zonde aan het kruis is gegaan.” Niet alleen Marjon verloor haar interesse voor het geloof; ook veel van haar vrienden haken af. Toch mist ze soms de muziek, het groepsgevoel, het ‘ergens bij horen’. En daarom vraagt ze zich nu af: moet ik nog iets met het geloof?

Op zoek naar een antwoord

Voor het EO-platform Lazarus gaat Marjon de confrontatie aan. “Ik hoop dat ik aan het eind van de serie kan zeggen: ik ben er óf helemaal klaar mee óf ik heb er weer zin in en zit er zondag weer. Maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren, eerlijk gezegd.” Om antwoord te krijgen op haar vragen, gaat Marjon langs allerlei mensen die haar hopelijk kunnen helpen in de zoektocht. Zo zingt ze mee met Reyer, haar vroegere buurjongen, en ontmoet ze haar muzikale held Stef Bos.

Benieuwd?

Check de eerste twee afleveringen hier: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De volgende afleveringen van ‘Holy Shit’ zijn de komende zondagen te zien op Lazarus.nl (10 mei, 17 mei, 24 mei en 1 juni).

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡