Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Hoe vertel ik dat ik lesbisch ben?"

26 november 2016 Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma鈥檚 van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Pleun (16) is erachter gekomen dat ze op vrouwen valt, maar durft dat aan niemand te vertellen. Heb jij tips?

"Ik ben er net een maand achter dat ik meiden leuker vind dan jongens. En dan niet alleen als normale vriendinnen. Ik durf het tegen niemand te zeggen, want iedereen om mij heen maakt homoseksualiteit belachelijk. Alsof het een ziekte is. Ik weet het alleen wel zeker dat ik lesbisch ben. Alleen mijn beste vriendin weet het nu. Die vindt het nog wel moeilijk, maar steunt mij gelukkig wel. Wat kan ik doen om het de rest te laten weten? Gewoon vertellen durf ik niet..."Kimberly:

"Ik denk dat je dit bij God moet leggen, hij zal je vertellen wat te doen. Hij is de enige die weet wat er gaat gebeuren. Bid er veel voor en je gaat sowieso het goede doen! Sterkte!!" Esther:
"Vorm eerst je mening over homoseksualiteit. En als je het vervelend vind dat mensen gek reageren, zeg er iets van. Bijvoorbeeld dat liefde geen keuze is. Je wordt verliefd op iemand, dat gebeurt. Maar of je de relatie doorzet is jouw keuze. Liefde kan ook ophouden en dan is aan jou de keuze om door te gaan, of de relatie te stoppen... En natuurlijk: vraag God om advies. Als jij het vervelend vindt dat je op meisjes valt, dan kun je vragen of God je verlangens kan veranderen of in ieder geval jou daarbij kan helpen. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes!" Julia:
"Mijn tip: durf erover te praten. Gewoon doen!" Joshua:
"Schrijf het op, en laat het andere mensen lezen. Dat heb ik ook gedaan!" Nathanja:
"Hey, ik heb werkelijk geen idee wat voor advies ik hiervoor kan geven... Ik vind het wel stoer van je dat je het toch tegen je beste vriendin hebt gezegd! Misschien kan je haar ook vragen om je te helpen met het vertellen aan je andere vrienden en ouders?" Wat is jouw advies aan Pleun? Laat het weten in de reacties.
Heb jij ook een vraag over vriendschap of de liefde? Stuur hem (anoniem) in via beamredactie@eo.nl!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕