Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe uniek ben jij? Doe de test!

10 januari 2019 · Leestijd 2 min

In de Bijbel en kerk horen we het vaak: “Jij bent uniek, er is niemand zoals jij!” Maar hoe waar is dat eigenlijk? Zijn we écht uniek? Wat maakt jou anders dan mij? Tel jouw hobby’s, kledingkastinhoud en trekjes bij elkaar op en ontdek het:

afbeelding

Hoeveel punten heb jij?

0-8 punten

WOW JIJ BENT UNIEK. Jij bent de uitzondering op de regel en dus écht megasaai. Nee grapje, blijf lekker je ding doen!

9-17 punten

Uniek kan ik je niet noemen, maar je bent ook niet de meest basic boy/girl. Je hebt je eigen trekjes (of misschien gewoon geen geld over voor een Netflix-abonnement of dure merkproducten). En je doet ook de dingen die bijna elke tiener doet, lekker in balans! 

18-25 punten

Hmmm, het lijkt erop dat jij niet zo uniek bent! Net zoals de meeste jongeren houd je van fashionable kleding, sociale media, Netflix en lekker eten. Niks mis mee natuurlijk, maar zorg wel dat trends en rages jou niet in hun greep houden. Je hoeft echt niet te doen wat de grote groep doet, durf lekker jezelf te zijn! 

Deze test is natuurlijk grappig bedoeld, om te laten zien dat veel jongeren hetzelfde doen. (Dat hoort ook bij de levensfase.) Wij denken dat één eigenschap jou niet uniek maakt, want uiteindelijk is iedereen grappig, spontaan of creatief. Maar er zijn zoveel verschillende manieren om grappig of creatief te zijn en dát kan jou wel anders maken. Al jouw eigenschappen bij elkaar opgeteld maken jou uniek. Er is niemand die precies hetzelfde is, draagt of doet als jij. 

Dus: Draag wat je wilt dragen, probeer een nieuwe hobby uit en maak je niet druk over wat anderen van je vinden! Hier kan je leren om meer zelfvertrouwen te kweken.

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡