Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Hoe dichterbij de doopdatum, des te sterker werden mijn zelfmoordgedachten’

25 september 2019 · Leestijd 2 min

‘Begin een nieuw leven, en laat je dopen’ staat in Handelingen 2. De doop staat symbool voor het opstaan met Jezus in een nieuw leven. Romy (15) maakt na een moeilijke periode waarin ze veel last heeft van zelfmoordgedachten, de keuze voor Jezus en laat zich dopen. Maar zijn al haar problemen daarmee plotsklaps opgelost?

“In de eerste week van mijn middelbare school wist ik het direct: ik had een verkeerde schoolkeuze gemaakt. Ik was de enige christen in mijn klas en iedereen – inclusief docenten – vloekten erop los. Ik wist van tevoren dat het geen christelijke school was, maar dit was het andere uiterste. Donkere gedachten van klasgenoten drongen langzaam bij mij naar binnen. Een van hen vertelde zelfmoordneigingen te hebben, dat bleef hangen.

Stemmen

Daarna zat er vaak een stemmetje in mijn hoofd die vertelde dat ik een einde aan mijn leven moest maken. Gelukkig heb ik altijd alles aan mijn ouders kunnen vertellen, ook dit. Zij zeiden dat deze negatieve gedachten van de duivel kwamen. Zelf zag ik dit niet zo. Er viel er een last van mijn schouders af nadat ik het aan mijn ouders had verteld. Samen met mijn ouders heb ik vaak gebeden dat deze stemmen weg zouden gaan. 

Benieuwd hoe Romy uiteindelijk tot de beslissing kwam om zich te laten dopen? Dit verhaal is te lezen in het nieuwste BEAM Magazine. Als je BEAM Supporter bent, krijg je deze thuis. Ben je dat niet? Vraag hier een gratis proefexemplaar aan!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡