Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Hij stuurde mijn naaktfoto naar al mijn vrienden"

16 december 2018 · Leestijd 3 min

Hij vertelt hoe geweldig je bent en dat hij je nooit zal kwetsen. Dus als hij om een naaktfoto vraagt, kun je die best sturen, toch? Een paar weken nadat Emi* (18) op ‘verzenden’ klikte, stortte haar wereld compleet in.

Snapchat-melding 

“Ik was 14 jaar. Al mijn vriendinnen hadden al een vriendje, ik niet. Ik werd benaderd door een jongen op Instagram en vond hem eigenlijk meteen leuk. Hij was zo lief tegen me, gaf me het gevoel dat ik heel speciaal was en bleef maar zeggen hoe leuk ik was. Hij zei nooit iets naars tegen me. Na een tijdje vroeg hij me om een naaktfoto. Ik besloot een naaktfoto te sturen via Snapchat, omdat die dan toch weer zou verdwijnen. 

Dat was een heel domme fout. Al snel kreeg ik een melding dat hij een screenshot van de foto had gemaakt. Ik dacht dat ik flauw ging vallen. Meteen stuurde ik hem een berichtje of hij er alsjeblieft niets mee wilde doen. ‘Is goed,’ zei hij, ‘ik doe er niets mee als jij nu nog een naaktfoto stuurt met je gezicht erop.’ Ik wist dat dit het nog veel erger zou maken, dus hield ik me stil. Ook hij reageerde niet meer. Daarna begon de drama...” 

Doe het niet 

“Ik hoor steeds vaker over jongens of meisjes die iets soortgelijks meemaken. Al lijkt iemand nog zo lief: doe dit niet! Een foto kan binnen één seconde over het internet worden verspreid. Toen ik 14 jaar was, dacht ik nog niet na over de gevolgen, maar dat moet je juist wél doen. Heb je toch iets gestuurd en blijkt diegene niet te vertrouwen? Houd moed. Hoe uitzichtloos de situatie misschien lijkt, er komt een dag dat mensen het er niet meer over hebben. Voor mij verliep het soepel, daar mag ik heel blij om zijn. Maar ook als het langer duurt: er is hoop.” 

*Emi is een fictieve naam. Haar echte naam is bij de redactie bekend. 

Benieuwd hoe dit verhaal afloopt? Je leest het in het nieuwste magazine! Vraag hier het proefnummer aan of word hier direct lid (en ontvang vier keer per jaar de vetste verhalen + SUPERVETTE TRUI!). 

Geschreven door

Anouk